МИ ЖИВЕМО в епоху вогняних енергій, які нас преображають…

Деякі науковці — таїнознавці відзначають, що нині настала епоха вогню, яка приведе до відродження добра, любові, гармонії, духовного преображення всього світу, а значить, і всього живого на Землі. Всесвіт і все, що в ньому існує, створені з енергій різних вібрацій: з грубих (повільних) — матеріальний світ, а з тонких (вищої частоти) — тонкі світи, в тому числі й духовні. Вчені вважають, що посилення в космосі дії вогняних енергій торкнеться як живої, так і неживої матерії, й вона зазнає глибинного перетворення.

Про вогняні енергії, що сходять із вищих духовних світів, мова йде у святих писаннях усіх релігій. Наприклад, коли йде опис про з’яву духовних істот на вогняних колісницях чи Самого Господа, коли Він у вогняному сяйві давав 10 заповідей Мойсеєві. І ще сказано, що людині не можна наближатися до того божественного вогню, бо він спопелить її, адже тіло не витримає таких потужних вібрацій. Благодатний вогонь, який щороку сходить у Єрусалимі на свято Пасхи, очевидно, має таку саму природу, і лише в цей день до нього можна торкатися й не зазнати при цьому опіків.

Проте в космосі ці енергії рівномірно розповсюджуються. З кожним роком, століттям збільшується їхня частота і вплив на довкілля. В результаті цього, а не лише через спалахи на Сонці, на матеріальному плані Землі відбуваються швидке потепління, збільшення кількості природних катаклізмів — повеней, землетрусів, цунамі, сильної спеки чи снігопадів у незвичних для таких явищ місцях. А в житті людини: зміни у фізіологічному плані — прискорений фізичний та інтелектуальний розвиток й в духовному — за останнє століття надзвичайно зросла кількість людей, у яких пробуджується свідомість і вони прагнуть до духовного розвитку. На жаль, також побільшало конфліктних ситуацій, які переростають у воєнні, бо не всі люди можуть спокійно акумулювати високі енергії. Людина ж за своєю природою є їхнім провідником, тому дехто навіть може відчувати цю енергію як жар, хоча при цьому температура тіла залишається в нормі. Інколи подібне явище виникає під час молитви чи медитації. Як провідники енергії ми транслюємо її в простір у вигляді думок, емоцій, а як саме — залежить від рівня нашої духовності та свідомості.

Якщо фізичне і духовне тіла не готові до високих вібрацій, тоді виникають несподівані проблеми зі здоров’ям — наприклад, інсульти, інфаркти, онкологія чи раптова смерть без будь-яких на те причин. Трапляються і негативні вияви емоційного стану. А ще, як досліджують учені, може статися самозагоряння людини — досить рідкісне природне явище, яке назвали пірокінезом.

Все сказане свідчить про вогняне преображення всього живого на планеті Земля, про що попереджали всі духовні вчителі, котрі жили у минулі століття і залишили по собі духовні вчення.

Негативно на життя планети і людства впливають і діяльність, і емоції, і думки кожного землянина. Більшість живе, розв’язуючи лише матеріальні проблеми. Але тілу потрібна матеріальна їжа, а душі — духовна. Саме душа, духовно вдосконалюючись, допоможе тілу акумулювати високочастотні вогняні енергії і витримати їх натиск. Це допоможе планеті й усім живим істотам перейти на вищі рівні розвитку та існування.

Нова епоха вимагає від кожного внутрішньої праці над собою. Це буде природний процес очищення і, як сказано в Біблії, відокремиться пшениця від полови, бо не всі прагнуть до самовдосконалення.

Духовність — це вияв вогню в самому дусі людини, вияв у ній безкорисливої любові, миролюбності, дружелюбності, уваги, тактовності, милосердя, співчуття, доброти. Це також гармонія, рух і творення. Вчитель Юст говорив: «Людина повинна усвідомити, що Господь перебуває не в церквах, а в душі людини — там Храм, там іскра божественного вогню, якою наділив людину Христос своєю жертвою в ім’я життя, і ця безсмертна частка повинна проявитися в людині повною мірою, щоб людину можна було назвати людиною в повному сенсі цього слова» (Книга «Світло Вчителя», 2006 р.).

Тішить те, що останнім часом багато хто замислюється про майбутнє нашого спільного дому — Землі, усвідомлює, що без Бога немає життя і що всі ми — душі, які одягли матеріальні одежини — тіла та є тимчасовими гостями на планеті. Тому потрібно всім, хто вже йде дорогою світла, сяяти яскравіше і відкрито, щоб стати маяком для багатьох заблукалих душ.