Антисемітизму – НІ, українофобії – ТАК?

Базовим принципом зовнішньої політики НЕЗАЛЕЖНИХ держав є закон симетрії чи правило дзеркальності. Тобто якщо одна держава, назвемо її «Х (Ікс)», демонструє щодо іншої (означимо її як «Y (Ігрек)» дружні відносини, повагу, підтримку, то й «Y» не має права відповідати «Х» в інший, протилежний спосіб, а навіть зобов’язана ставитися до неї відповідно. Бо інакше «комплексом вини», присутнім у населення «Y», обов’язково скористаються в ООН.

Серед більш як мільйона жителів Миколаївщини етнічні українці становлять 84 відсотки. Проте Президент В. Зеленський, який називає себе російськомовним євреєм, призначив головою тутешньої ОДА корейця В. Кіма, а його заступниками – єврея Ю. Гранатурова (пенсіонер, екскомуніст, «регіонал», чільник місцевої організації партії «За майбутнє»), мадяра О. Трайтлі, росіян – Г. Рєшетілова, І. Кузьміна (його дружина – депутат Миколаївської міськради від партії «ЄС») та екскримчанина М. Марінова.

І це при тому, що на Миколаївщині лише дев’ять відсотків жителів вважають себе росіянами, 0,4% – євреями і 0,001% – угорцями. Але хоч як, а етнічних українців у керівництві області немає. Жодного. Як бачите, не лише антисемітизм, а й русо- та мадярофобія «буйно квітнуть» у регіоні, де панують «слуги народу».

Цілком природно, що чільники області вітали ухвалення нібито українським парламентом закону «Про запобігання та протидію антисемітизму в Україні». Антисемітизму немає, а закон проти нього мусить конче бути – такий от бурлеск від студії «95 квартал».

В Ізраїлі ніколи не ухвалять закон «Про запобігання та протидію українофобії в Ізраїлі». Позаяк такого закону не існує навіть в Україні. Хоча написати його доволі просто: берете антисемітський закон агентів Моссаду та ФСБ, народних депутатів і лише змінюєте слово «ЄВРЕЙСЬКОГО» на «УКРАЇНСЬКОГО». Демонструю.

«Ст. 1. Українофобією в Україні (чи Ізраїлі) визнається певне ставлення до осіб українського походження, яке виражається в ненависті щодо них.

Ст. 2. Проявами українофобії є:

– заперечення у праві самоідентифікації осіб українського походження;

– заклик, приховування або виправдання вбивства чи заподіяння шкоди особам українського походження, в тому числі через радикально ідеологічні переконання або екстремістські релігійні погляди;

– висловлення неправдивих відомостей, стереотипних, ненависницьких та таких, що озлоблюють, заяв про осіб українського походження;

– публічні висловлювання, пов’язані із засудженням осіб українського походження як колективно відповідальних за реальні чи уявні правопорушення, скоєні однією особою або групою осіб незалежно від етнічного походження чи віросповідання;

– заперечення факту переслідування і масового знищення українців під час російської окупації (три Голодомори);

– виготовлення, розповсюдження будь-яких матеріалів, що містять антиукраїнські висловлювання, а також публічне використання матеріалів, символів та зображень антиукраїнського змісту;

– прояви українофобії до осіб не українського походження, але котрі були ідентифіковані як українці; заклики до українофобії.

Ст. 3. Українофобія в Ізраїлі є забороненою та карається в цивільно-правовий, адміністративний, кримінальний спосіб».

Про те, що згаданий закон брутально суперечить ст. 21, 24 Конституції України, знають школярі. Але хто з фракції «СН» читав наш Основний Закон, бодай у турборежимі?

Галахічними євреями (євреями по материнській лінії або ж наверненими до юдаїзму за всіма канонами цієї релігії) за походженням є в Україні чинні Президент, голова парламенту, прем’єр, міністр внутрішніх справ, міський голова столиці та інші керманичі нібито й Української держави. Нахабного антисемітизму на кшталт українського світ ще не бачив і ніколи не побачить. Тому Україна має всі підстави порекомендувати керівникам єврейської держави терміново ухвалити закон «Про запобігання та протидію українофобії в Ізраїлі» з визнанням Голодомору 1932–1933 років, 90 відсотків виконавців якого були етнічними євреями, геноцидом української нації.

Миколаївські євреї не поважають ані українців, ані Українську державу. Додаю світлину, зроблену 5 червня цього року, де зафіксовано, як євреї на власній культовій споруді на вул. Шнеєрсона, 15 у самому Миколаєві вже за часів президентства В. Зеленського почепили табулу з написом англійською мовою NIKOLAEV, замість усталеного ще з 1991 року MYKOLAIV.

Миколаївські євреї переконані: гра в українську незалежність незабаром закінчиться, і все в цій нещасній країні знову буде по-старому, себто паруцкі. Навіщо потім табличку переробляти? Вони не жадібні, а лише ощадливі.

Навіть до 30-річчя відновлення незалежності України ніхто не планує змінити цей ганебний напис. «А какая разніца, мовляв: Ізраїль чи Ізраїловка, Єрушалай чи Єрусалимівка? Головне, як кажуть слуги якогось народу, щоб «чілавєк бил харошим»…

P. S.

Тим часом у Верховній Раді зареєстрували проєкт закону про кримінальну відповідальність за образу України, народу, нації та Збройних сил нашої держави. Його ініціатором став народний депутат від «Європейської Солідарності» Олексій Гончаренко. У своєму Telegram-каналі він розповів про основні положення законопроєкту та кримінальну відповідальність, яку той передбачає. «Умисний підрив авторитету нашої держави, армії та неповага до свого народу, його історичної пам’яті мають каратися законом», – зазначив нардеп.