Більшає свідчень про припинення активних бойових дій в Україні вже до завершення цього року, але ще невідомо, на чию користь…

17 квітня в далекій Індії сановиті служителі індуїзму розпочали велику молитву за мир в Україні. Щодня 108 брамінів (брахманів) здійснюють ритуальне читання молитовних віршів на санскриті, який у давнину називали «мовою богів». Так триватиме до 17 травня… Такий молебень – за справедливе закінчення війни в Україні, як вважають його організатори, є найпотужнішим засобом передусім для нашої духовної перемоги над московитами, за якою настане й вікторія на полі бою.

Ініціатором дійства виступили українські студенти ведичної академії Шрінатджі, засновником якої є Алакх Ніранжан, відомий астролог, розмаїті віщування якого про перспективи нинішньої війни в Україні, а він є великим симпатиком нашої держави, охоче популяризують центральні медіа. Але той молебень став можливим і завдяки 300 тисячам (одному відсотку) громадян України, котрі віддали свої голоси на його підтримку, підписавши відповідну петицію, розміщену на сайті названої академії…

Загалом в Україні, яка є християнською, правда, розділеною на різні конфесії, можуть по-всякому сприймати той жест доброї волі представників індуїстського духовенства. Та, либонь, не варто сумніватися: ритуал брамінів істотно підсилить у вітальному полі Землі енергетику Богослужінь, Хресних ходів та щоденних молінь за мир у наших церквах і молитовних домах. Адже насправді Бог – один-єдиний для всіх землян. Це знають навіть ті, хто сповідує багатобожжя: принаймні на чолі будь-якого сонму божеств різних часів і народів завше стоїть-фігурує верховний володар. А ми, прості українці, нині в такій плачевній ситуації, що, скажімо, особисто автор цих рядків не проти, аби за перемогу Києва над москвою молилися, крім нас, християн, та індуїстів, ще й буддисти, юдеї, мусульмани по всьому світу. Формула Ісуса Христа «по вірі вашій буде вам» – універсальна для представників усіх віросповідань на планеті…

Цікаво, що останнім часом побільшало й заяв про те, що вже цього року в ході бойових дій на наших землях відбудеться корінний перелом. Перед у таких запевненнях ведуть астрологи й екстрасенси. Наприклад, той же А. Ніранжан недавно розповів на ютуб-каналі «Прогноз», що велика війна в Україні сягне свого апогею наприкінці квітня – на початку травня, коли для нас розпочнеться дуже складний і жорстокий період. Проте попри всю його важкість для наших захисників на фронті московитам не вдасться домогтися бажаного. Їхні потуги вичерпаються у безперервних, але даремних, безрезультатних, отже, вбивчих насамперед для психіки загарбників, «м’ясних» штурмах. І вже на початку літа, за словами ведичного звіздаря, «ЗСУ винесуть рашистів з України уперед ногами».

Схожої думки дотримується й астролог Людмила Халанська. Як вона розповіла у коментарі «Главреду», гаряча фаза війни цілком може завершитися 2024-го, і найімовірніше – навесні. «Але чи буде це лише її тимчасове «замороження», чи якийсь інший формат припинення масштабної бійні, – припускає вона, – покаже час. Астрологія лише вказує на високу ймовірність цього. Втім, ворог ще нікуди не зникне, а наші внутрішні проблеми – й поготів. Але цього року, мабуть, ближче до листопада, можуть відбутись і президентські вибори. І якщо це станеться, то їхній результат буде вдалим для майбутнього Української держави».

Звісно, ліпше не йняти віри астрологам, аби відтак, коли їхні обіцянки не збудуться, не розчаровуватись. Але маємо якраз у тому ключі й передбачення низки православних святих, які нині тиражує, скажімо, видання «Апостроф», – що саме 2024-го в Україні «зникне страх і запанує спокій». Згідно з тими видіннями, у другій половині року нам вдасться не лише вийти переможцем у війні, а й розпочати новий етап у власній історії – добу миру, розквіту, гармонії, яка стане джерелом натхнення для всіх країн світу.

Що війна в Україні переходить у нову фазу, пише і західна преса, зокрема Bloomberg. Свідченням того слугує, на думку видання, вже тривалий обмін між росією й Україною ударами по енергетичній системі одна одної, що є основою економіки кожної держави. А Financial Times переконана, що московити готуються до літнього наступу, який може виявитися успішнішим за торішню таку саму кампанію ЗСУ, й розглядає можливі напрямки ударів російського агресора. РФ спробує захопити більше територій Донецької, Херсонської, Луганської та Запорізької областей, а можливо, спробує загарбати й Харків…

Що таке цілком можливе, запевняє зокрема у публікації на BBC колишній командувач Об’єднаних сил Великої Британії генерал Річард Берронс, який бачить «серйозний ризик» української поразки вже нинішнього року.

На його думку, росіяни мають намір скористатися скрутним становищем ЗСУ, які відчувають гостру нестачу озброєнь, і розгорнути масштабний наступ. Якщо їм таки вдасться десь прорватися, то це стане потужним ударом по моральному станові українців. Власне, як зауважує і старший науковий співробітник аналітичного центру Вайтголл (Британія) Джек Вотлінг, стратегічною метою росії цього року можуть бути навіть не територіальні здобутки, а саме спроба знищити бойовий дух українців та переконати її західних прихильників у безнадійності подальшого спротиву. «Якоїсь миті Україна може відчути, що не здатна перемогти, – міркує він. – Це станеться, коли справа дійде до питання, чому люди мають і далі вмирати в обороні того, що захистити вже неможливо». І це найнебезпечніший момент, кажуть експерти: коли Україна втратить волю до боротьби, вона зазнає поразки.

Але, схоже, ці похмурі прогнози безпідставні. У США нарешті переміг здоровий глузд. 20 квітня Палата представників Конгресу США проголосувала за виділення Україні тієї допомоги на суму понад $60 млрд, яку, обіцяну ще восени 2023-го, Білий дім ніяк не міг надати суто через політичні розбіжності-суперечності між демократами й республіканцями. Правда, належне рішення по тому ще має ухвалити Сенат США, а Президент Джо Байден має його підписати. Але, очевидно, за тим діло не стане.

Безумовно, крига скресла… І це вже справило належний моральний ефект, дало нам надію на перемогу навіть за умовами перемир’я, яке може настати в результаті суто політичних рішень під час відповідних перемовин між Києвом та москвою під егідою Вашингтона й Брюсселя, про що нині подейкують. До того ж цей оновлений законопроєкт Штатів щодо допомоги Україні передбачає також передачу ЗСУ далекобійних балістичних ракет ATACMS. А ще Палата представників США підтримала «Акт про мир через силу у ХХІ столітті», який передбачає можливість конфіскації активів рф на користь України.