Івано-Франківщину відвідав Посол Італії Франческо Дзадзо

Італійські інвестори планують розвивати бізнес на Прикарпатті та долучатися до відбудови нашої держави після війни. Про це йшлося під час зустрічі голови обласної державної адміністрації – начальниці обласної військової адміністрації Світлани Онищук із Надзвичайним і Повноважним Послом Італії в Україні П’єром Франческо Дзадзо.

Зі слів пана Посла, Італія від початку повномасштабного вторгнення росії активно підтримує Україну, надаючи гуманітарну та економічну допомогу. Разом з тим, італійці прихистили 160 тисяч українців, котрі у пошуках безпечного місця проживання покинули рідні домівки.

«Сьогодні Італія одна з тих країн, яка всебічно підтримує Україну і робить все можливе, щоб пришвидшити вступ України до Європейського Союзу і отримати статус члена ЄС, – наголосив П’єр Франческо Дзадзо. – Водночас ми також маємо на меті долучитися до повоєнної відбудови України та інвестувати у розвиток вашої держави».

Своєю чергою Світлана Онищук відзначила, що Прикарпаття сьогодні є сучасним туристично розвиненим регіоном зі збереженою автентикою, реакреаційним потенціалом, а головне – наш край славиться працьовитими людьми. Тому співпраця з італійськими інвесторами сприятиме ще більшому розвитку області.

На завершення зустрічі домовилися про підписання меморандуму про співпрацю між нашою областю та італійським регіоном Тренті́но-А́льто-А́дідже, а також допомогу у лікуванні та реабілітації українських воїнів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.