Суд арештував 150 гектарів землі поблизу «Буковеля»

Личаківський районний суд м. Львова наклав арешт на земельні ділянки загальною площею 150 гектарів у с.Бистриці Поляницької громади.

Досудовим розслідуванням встановлено, що начальник Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області за попередньою змовою групою осіб з колишнім першим заступником начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, заступником начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державним кадастровим реєстратором відділу у місті Івано-Франківську Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, начальником міськрайонного управління в Надвірнянському районі та м. Яремчому Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, кадастровим реєстратором міськрайонного міськрайонного управління в Надвірнянському районі та м. Яремчому Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області та директором ТОВ «Науково-виробниче об’єднання ГЕОГРУП» вимагають та мають намір одержати від двох громадян неправомірну вигоду у розмірі 15 тис. доларів США за безперешкодне виготовлення документації щодо розподілу земельної ділянки площею 0,4000 га.

Читайте також: На Яремчанщині та Надвірнянщині незаконно приватизували 120 гектарів землі

Окрім того, у ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що депутат Івано-Франківської обласної ради від політичної партії «Всеукраїнське об`єднання «Платформа громад» за попередньою змовою групою осіб з начальником Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, колишнім першим заступником начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, заступником начальника Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, заступником начальника начальником управління з контролю за використанням і охороною земель Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, начальником міськрайонного управління в Надвірнянському районі та м. Яремчому Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, кадастровим реєстратором міськрайонного управління в Надвірнянському районі та м. Яремчому Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, державним кадастровим реєстратором відділу у місті Івано-Франківську Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, кадастровим реєстратором відділу у Надвірнянському районі міськрайонного управління у Надвірнянському районі та м. Яремчому Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області, за сприяння службових осіб Івано-Франківської обласної прокуратури через директора ТОВ «Науково-виробниче об`єднання ГЕОГРУП», директора ФОП, директора ТОВ "ВААР", директора ТОВ "Гектар ІФ» та працівників ПП "КАРПАТГЕОДЕЗПРОЕКТ", директора ДП «Ворохтянське ЛГ» та директора ДП «Надвірнянське ЛГ», зловживаючи владою та службовим становищем одержували неправомірну вигоду від фізичних та юридичних осіб за погодження, виготовлення проектних документацій щодо розподілу та надання земельних ділянок на підставних громадян учасників антитерористичної операції без погодження із органами місцевого самоврядування та суміжних користувачів, на загальну площу 150 га в с. Бистриці.

У подальшому вказані землевпорядні документи з метою завершення своєї протиправної діяльності з наданням відповідних вказівок передавалися у відділ землеустрою, відділ кадастру та відділ експертизи Головного управління Держгеокадастру в Івано-Франківській області.

Зокрема у ході досудового розслідування установлено, що вищевказані службові та посадові особи, зловживаючи своїм службовим становищем, видавали накази на приватизацію земельних ділянок за межами населених пунктів на користь третіх осіб без погодження із органами місцевого самоврядування та суміжних користувачів, забираючи першочергове право громадян на отримання ними земельних ділянок, які знаходяться в них в користуванні, зокрема в населених пунктах с.Бистриці.

Встановлено, що з порушенням земельного законодавства незаконно передані у приватну власність зазначені в клопотанні земельні ділянки.

Суд задовольнив клопотання ДБР щодо арешту земельних ділянок.

Ухвалу виніс слідчий суддя Назарій Нор.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.