Енергетики попередили про можливі відключення світла через спеку

Найбільшою проблемою у дні, коли стовпчики термометра піднімаються вище 30 градусів, є аварії на «смоляних воронках» - кінцевих муфт кабельних ліній електропередач, які змонтовані на опорах чи підстанціях. Про це повідомили в АТ «Прикарпаттяобленерго».

«Тривалість ремонту такого пошкодження залежить від фактичної шкоди, яку завдасть пошкодження. Якщо аварія станеться із кінцевою муфтою підземного кабеля, яка знаходиться в приміщенні підстанції, її доведеться міняти 1-2 години, якщо при вибуху не пошкоджене інше електрообладнання підстанції, а якщо аварія станеться з муфтою, яка з’єднує підземний кабель з повітряними лініями електропередачі – то замінювати доведеться усю вертикальну частину кабеля разом із «воронкою», а цей ремонт займає більше часу. Минулого тижня температура повітря протягом двох днів була вищою, ніж 35 градусів і це мало наслідки. Через пошкодження «смоляних воронок» сталось 4 аварійних знеструмлень підстанцій у Івано-Франківську, ліквідовувати які довелось 2-3 години. Також кінцеві муфти горіли в Делятині, Ямниці та Калуші», - йдеться у повідомленні.

За прогнозами синоптиків, середина липня буде жаркою, температура повітря перевищуватиме позначку 30 градусів, а от температура поверхонь під прямими сонячними променями буде ще вищою.

«Прикарпатські енергетики просять з розумінням ставитись до ймовірних тимчасових вимкнень електропостачання, а у випадках виявлення диму чи інших очевидних пошкоджень в роботі трансформаторних підстанцій чи опор – триматись подалі від електрообладнання та телефонувати у кол-центр за номером 0 800 50 40 20. Бережіть себе!», - йдеться у повідомленні.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.