З початку року поліція отримала майже 900 повідомлень про домашнє насильство

Фото ілюстративне

З початку року до поліції Прикарпаття надійшло майже 900 повідомлень про факти вчинення домашнього насильства. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

«Так, за три місяці поточного року до поліції надійшло 846 звернення від громадян про факти вчинення відносно них домашнього насильства. Більшість цих повідомлень подані жінками - 729, чоловіками – 101 та неповнолітніми – 16. До адміністративної відповідальності притягнуто 817 правопорушників, на превентивний облік поставлено 596 кривдників. З початку року працівники поліції винесли 470 термінових заборонних приписів особам, які вчиняють домашнє насильство, з них 426 – чоловікам, 44 – жінкам», - йдеться у повідомленні.

Підрозділами поліції розслідувано 20 кримінальних провадження за правопорушення за ст. 126 -1 Кримінального кодексу України (домашнє насильство).

За період карантину, з 17 березня по 8 квітня, до обласної поліції надійшло 181 звернення про вчинення домашнього насильства. Поліцейськими територіальних підрозділів поліції області складено 158 адміністративних матеріалів, які передбачені ст. 173-2 КУпАП та винесено 92 термінових заборонних приписів стосовно кривдників.

З метою постійного контролю та превенції правопорушень, пов’язаних із насильством в сім’ях, поліцейські Івано-Франківщини продовжують працювати в посиленому режимі та оперативно реагувати на всі прояви насильства.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.