На Івано-Франківщині СБУ заблокувала канал виїзду за кордон військовозобов’язаних

Служба безпеки заблокувала канал виїзду за кордон військовозобов’язаних, функціонування якого забезпечували четверо жителів Івано-Франківщини.

«СБУ встановила, що організатор та його поплічник виготовляли для ухилянтів фальсифіковані документи, необхідні для перетину кордону чоловіками призовного віку. Зокрема, своїх «клієнтів» зловмисники забезпечували підробленими довідками військово-лікарської комісії та фейковими тимчасовими посвідченнями військовозобов’язаних. У фальшивках зазначалося, що особа нібито знята з військового обліку та не підлягає мобілізації. Інший співучасник, який має право на виїзд з України, займався перевезенням «клієнтів» через кордон. Ще один фігурант відповідав за пошук замовників та спілкування з ними», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

За даними СБУ, за час функціонування каналу зловмисники переправили за кордон щонайменше 10 чоловіків, які підлягають мобілізації до лав Збройних сил.

Коштувала така незаконна «послуга» від 3500 до 6500 доларів США.

СБУ затримала фігурантів «на гарячому» під час організації перетину кордону черговим мешканцем Івано-Франківської області, який підлягає мобілізації.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.