В Івано-Франківську на будинку намалювали мурал присвячений Володимиру Івасюку

В Івано-Франківську на вулиці, що названа ім’ям відомого українського композитора Володимира Івасюка з’явиться мурал з його зображенням. Про це у соцмережі Фейсбук повідомив франківець Богдан Досюк.

Володи́мир Миха́йлович Івасю́к (4 березня 1949, Кіцмань, Чернівецька область, УРСР, СРСР — 24/27 квітня, 1979, Брюховицький ліс під Львовом, УРСР, СРСР) — український композитор-виконавець, мультиінструменталіст, поет. Герой України (2009, посмертно).

Один із основоположників української естрадної музики. Автор 107 пісень, 53 інструментальних творів, музики до кількох спектаклів. Професійний медик, скрипаль, грав на фортепіано, віолончелі, гітарі, виконавець пісень, живописець.

18 травня 1979 року його знайдено повішеним у Брюховицькому лісі під Львовом. Офіційна радянська версія — самогубство — викликала сумнів громадськості як того часу, так і тепер. Відповідно до неофіційної версії, смерть Івасюка — це вбивство, здійснене органами КДБ за наказом вищого керівництва СРСР. Похорон Володимира Івасюка 22 травня 1979 у Львові перетворився на масову акцію протесту проти радянської влади.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.