У Калуші помер дивізійник Василь Наконечний

Калуська міська рада, виконавчий комітет, міський голова Андрій Найда та депутатський корпус висловлюють щирі співчуття сім’ї, родині, близьким з приводу тяжкої і непоправної втрати Наконечного Василя Михайловича – почесного громадянина м. Калуша.

«Серце великого життєлюба перестало битися на 97 році життя. Воно було віддане Україні та Калуській громаді. Висловлюємо щирі співчуття родині покійного, поділяємо її горе. Нехай пам'ять про покійного Василя Михайловича назавжди залишиться у серцях рідних, друзів та всіх, хто його знав, любив і поважав. Вічна пам’ять…», - йдеться у повідомленні Калуської міської ради.

Зазначимо, що Василь Наконечний воював у складі дивізії «Галичина». У 1944-1946 роках був партизаном у лавах УПА. За звинуваченням у націоналістичній діяльності потрапив до в’язниці і був засуджений до десяти років таборів. У 1956 році повернувся до України. Після здобуття Україною незалеждності брав участь у розкопках поховань у Дем’яновому лазу, у смт Войнилові, селах Студінці, Цвітовій, Підмихайлі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.