Бурштинська лікарня прийматиме хворих на COVID-19

Днями перша заступниця голови облдержадміністрації Марія Савка провела робочу нараду з керівництвом департаменту охорони здоров’я та з керівниками комунальних некомерційних підприємств «Бурштинська центральна міська лікарня», «Районна лікарня Калуської районної ради» та «Галицька лікарня».

Обговорювалося питання готовності КНП «Бурштинська центральна міська лікарня» до розгортання в закладі ліжко-місць для надання медичної допомоги хворим з коронавірусною хворобою. Для цього визначені першочергові завдання, які мають бути здійснені у найкоротші терміни (створення резерву засобів захисту для медичних працівників, киснезабезпечення), що дасть можливість контрактування з Національною службою здоров’я за пакетом надання медичної допомоги пацієнтам з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Читайте також: На Івано-Франківщині відкриють лікарні «другої хвилі» для лікування хворих на COVID-19

Цей заклад внесений до переліку закладів охорони здоров’я, що визначені для госпіталізації пацієнтів з гострою респіраторною хворобою COVID-19.

Водночас, Калуську районну лікарню вирішено задіяти для госпіталізації пацієнтів області з іншими інфекційними захворюваннями, не пов’язаними з коронавірусною інфекцією COVID-19.

Напрацьовано план дій на виконання доручення Кабінету міністрів України щодо створення в області умов для лікування осіб з інвалідністю із спінальними травмами на базі КНП «Галицька лікарня» Галицької районної ради. Проектування центру буде здійснюватись із врахуванням пропозицій фахівців та експертів, які мають досвід в лікуванні таких пацієнтів.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.