На Івано-Франківщині відкриють лікарні «другої хвилі» для лікування хворих на COVID-19

Фото ілюстративне

За останню добу в Івано-Франківській області COVID-19 виявлено у 165 жителів області. Про це повідомила в.о. директора департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Ірина Кобельська.

За словами посадовиці, за останніх 10 днів на Івано-Франківщині щоденно реєструється 160-175 хворих на COVID-19. Загалом найбільше хворих зареєстровано у п’яти районах та в обласному центрі, зокрема, в Тисменицькому (692 випадки), Калуському (717), Коломийському (787), Косівському (624), Надвірнянському (485) районах та м. Івано-Франківську (2738).

Ірина Кобельська акцентувала увагу на значному зростанні кількості звернень прикарпатців до медичних закладів області із симптомами COVID-19. Зокрема, наголосила, що щоденно бригадами екстреної медичної допомоги скеровуються на стаціонарне лікування 60-80 хворих з підозрою на коронавірус.

«Для надання медичної допомоги хворим на COVID-19 в області розгорнуто 1731 ліжко у закладах першої хвилі, визначених для госпіталізації хворих із підозрою та підтвердженням коронавірусної хвороби. Зайнято хворими 1165 ліжок або 67,3 %», - зазначила управлінець.

У зв’язку з ускладненням епідемічної ситуації для лікування хворих вже додатково розгорнуто 225 ліжок. Також облаштовують ліжкомісця у шести закладах другої лінії (Коломийська інфекційна лікарня, Тлумацька ЦРЛ, Богородчанська ЦРЛ, Снятинська ЦРЛ, Яремчанська ЦМЛ, Бурштинська ЦМЛ).

«Зважаючи на значне зростання кількості хворих на COVID-19, хочу звернутися до голів райдержадміністрацій та керівників міст із дорученням вишукати необхідний фінансовий ресурс для підвищення готовності медичних закладів другої лінії для госпіталізації хворих на коронавірусну хворобу, їх контрактування з НСЗУ за відповідним пакетом Програми медичних гарантій, - наголосив Віталій Федорів. – Лікарні, які лікують хворих на COVID-19, повинні бути забезпечені всіма необхідними медикаментами та обладнанням для надання належної допомоги пацієнтам».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.