Тарас Масляк: ми не можемо на 100% забезпечити хворих на коронавірус

У Центральній міській лікарні Івано-Франківська не зможуть на 100% забезпечити хворих на коронавірус. Про це повідомив головний лікар ЦМКЛ Тарас Маляк.

«Нема можливості 100% закупівлі цих препаратів. Потрібні антибіотики широкого спектру дії - їх нема у достатній кількості. За курс лікування ми 3-4 рази міняємо антибіотик, щоб вилікувати цього пацієнта. Залишаємо той - на який йде позитивна реакція», - зазначив Т.Масляк.

Читайте також: Віталій Федорів: на Івано-Франківщині платного лікування COVID-19 не буде

Головний лікар прокоментував протокол лікування, який затвердила держава.

«Державні протоколи лікування дуже модно написати. Але де взяти ті медикаменти, які там намальовані? Написати і виконати - це дві різні речі. Ми повинні це розуміти і донести це нашим громадянам. Наші працівники охорони здоров’я не можуть це забезпечити. На жаль. А коли ми пишемо віртуально, а не реально - то це є друга справа гальош. Мої працівники мають наш внутрішній протокол і він дієвий. Той протокол, по якому ми працюємо, і люди виздоровлюють. Ми схиляємо голову перед МОЗ, але спочатку подумати треба, що писати, і бачити те, що є. Може у Феофаніях для когось це є, але для пересічного громадянина, який живе у селі, в районній лікарні, в Івано-Франківську ми це не можемо зробити. Прикро, але так воно є», - підкреслив Т.Масляк.

Тарас Маляк повідомив, що у його лікарні за останню добу померло п’ятеро людей.

За словами Т.Масляка, у стаціонарі 167 хворих з пневмонією, з них 67 з підтвердженими експрес-тестом на коронавірус. 9 хворих у реанімації, троє у важкому стані.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.