Віталій Федорів: на Івано-Франківщині платного лікування COVID-19 не буде

Тимчасовий виконувач обов’язків голови Івано-Франківської ОДА Віталій Федорів заявив, що в Івано-Франківській області не буде платного лікування хворих на COVID-19.

«Обласні заклади уклали договори з Національною Службою здоров’я, так само уклали договори районні та міські лікарні. Усі лікарні, які визначені (а це 11 лікарень) за тиждень отримають додаткових пакет COVID-19. У цьому пакеті передбачені кошти на перебування безкоштовне, на ліки безкоштовні, на безплатну роботу лікаря. Надалі це питання не підіймаєм, я беру зобов’язання і контроль за цим питанням. Ніякого платного лікування для пацієнтів COVID-19 в області не буде», - сказав В.Федорів.

За його словами, лікарні області отримають на 20% більше коштів, ніж у 2019 році.

«Фінансування буде йти стабільно від НСЗУ. Кошти на це все будуть. Ми працюємо, щоб забезпечити оплату посадових окладів визначеним лікарям і обслуговуючому персоналу, який має відношення до COVID-19, по таких напрямках. які визначило МОЗ», - підкреслив В.Федорів.

Нагадаємо, що за даними міського голови Р.Марцінківа, вартість лікування одного хворого на COVID-19 коштує 3500 гривень на добу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.