Марцінків: На Івано-Франківщину заїхало 50 тисяч людей із-за кордону

З 1 березня на територію Івано-Франківської області приїхало 50 тисяч людей, з яких 4,5 тисячі в м. Івано-Франківськ. Про це повідомив міський голова Руслан Марцінків.

За словами міського голови, такі дані місто отримало від оператора мобільного зв’язку «Київстар».

«Це величезні цифри і загроза дуже велика», - зазначив Р.Марцінків.

«Після ролику Зеленського, тисячі людей стоять на кордонах, бо з 28 березня закриваються кордони. Відповідно ми маємо загрозу ще додаткової частини людей із-за кордону, які гіпотетично можуть бути заражені коронавірусом», - сказав Р.Марцінків.

У компанії «Київстар» прокоментували факт надання даних.

«Протягом березня 2020 року від державних установ України до компанії надійшли запити надати неперсоніфіковану загальну інформацію. Згідно до внутрішніх процедур компанії та вимог законодавства у сфері захисту даних за запитом було узгоджено, що Київстар надає інформацію щодо загальної кількості людей, які приїхали із-за кордону, починаючи з 01 березня 2020 року, без уточнення персональних даних, а саме номерів телефонів, статі, географії, та інше. Крім того, на замовлення деяких державних установ мобільний оператор має зробити розсилку інформаційного повідомлення шляхом SMS щодо рекомендацій дотриманням карантину та рекомендації правил поведінки підчас карантину. Звертаємо увагу на те, що наразі розсилка SMS-повідомлення не зроблена. Ми наголошуємо на тому, що компанія жодним чином не допомагає відстежувати за телефонами та/або особами тих, хто повернувся з закордону. Всі аналітичні моделі з використанням великих даних будуються на базі неперсоніфікованих та зашифрованих даних», - йдеться у повідомленні «Київстару».

Читайте також: На Івано-Франківщині майже усі хворі на коронавірус прибули з-за кордону

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.