На Івано-Франківщині майже усі хворі на коронавірус прибули з-за кордону

Аналіз показує, що 22 з 24 хворих на коронавірусну інфекцію на Івано-Франківщині приїхали з-за кордону або мали контакти з особами, що приїхали з-за кордону. Про це повідомив начальник ГУНП в Івано-Франківській області Володимир Голубош.

За словами В.Голубоша, померла жінка з Чукалівки здійснювала роздрібну торгівлю в торговій мережі, інша померла жінка з Надвірнянщини - працівниця державної установи, яка мала спілкування з широким колом осіб. На думку В.Голубоша, встановити обставини при яких вони захворіли на сьогодні неможливо.

Читайте також: На Івано-Франківщині 92 підозри на коронавірус

Голубош повідомив, що у поліції створена національна інформаційна система «Коронавірус», в яку внесена інформація про 560 медичних установ на території області, інформація про 1246 осіб, які перебували за кордоном, а також інформація про осіб, яким встановлений діагноз COVID-19.

«Будь-який поліцейський може відкрити підсистему і з’ясувати, де проживають особи, що прибули з-за кордону на територію обслуговування, а також, де є особи, що знаходяться на самоізоляції. І відповідним чином вже перевірити разом з медиками, представниками органів місцевого самоврядування, яким чином вони дотримуються режиму самоізоляції», - сказав В.Голубош.

За словами В.Голубоша, з початку року на території області перебувають 3246 осіб, які могли бути за кордоном, за останні два тижні прибуло 1100 осіб, 350 осіб вже подали письмові згоди на дотримання самоізоляції.

«Якщо буде доведено, що особа умисно заражала інших осіб, то така особа буде нести кримінальну відповідальність», - підкреслив В.Голубош.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.