У Заболотові закрили терапевтичне відділення на карантин

Терапевтичне відділення Заболотівської районної лікарні закрили на карантин терміном на 14 днів. Про це повідомили у Заболотівському виконкомі.

У терапевтичному відділенні проходило лікування хворої громадянки з с. Вовчківці Снятинського району, у якої виявлено позитивний результат на COVID-19. Жінка приховала інформацію, що вона контактувала з особою, що прибула з-за кордону. Її планують притягнути до кримінальної відповідальності за порушення санітарних правил і норм щодо запобігання інфекційним хворобам та масовим отруєнням.

«Виявлення у хворої COVID-19 із запізненням призвело до загрози життю та здоров'ю хворих та медичних працівників терапевтичного відділення», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Снятинщині від коронавірусу помер чоловік

З журналістом «Галичини» сконтактувала дочка жінки, яку звинуватили у неповідомленні про контакт із особою, що приїхала із-за кордону.

«Поступаючи в лікарню, кожний з нас чекає на кваліфіковану допомогу, правильно поставлений діагноз від якого залежить наше подальше життя, а не приходимо з діагнозом та курсом лікування... Саме так і сталося в даній ситуації... Звинувачувати - це те, що як не дивно, ми всі вміємо досконало, але чи вміємо ми нести відповідальність за наші вчинки??? Де відповідальність лікарів , які вчасно не поставили діагноз першим хворим, а дозволили такий розвиток з масовим розповсюдженням, а найгірше - смерть, де відповідальність лікарів, які знаючи ситуацію про 4 підтверджених хворих з села, зволікають з першим що мали зробити-тест на короновірус... А ще - як Заболотівське ОТГ може безпідставно звинувачувати людину??? Хоча на даному етапі мене цікавить тільке одне - здоров’я моїх батьків...», - повідомила дочка звинуваченої.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.