Суд засудив підозрюваного в убивстві до семи років ув’язнення

Богородчанський районний суд виніс вирок щодо уродженця с.Татарова, який убив співчарочника.

2 серпня 2019 року обвинувачений і потерпілий розпивали алкогольні напої. Під час пиятики між ними виник конфлікт, в ході якого обвинувачений завдав декілька ударів кулаком, від яких той впав та вдарився правою стороною голови об пічку, і впав на підлогу. Після чого потерпілого переніс в сусідню кімнату та залишив на ліжку.

Потерпілого виявили на ліжку 3 серпня. Лише ввечері 3 серпня його доставили до Яремчанської лікарні. Весь цей час він перебував без свідомості. 4 серпня його перевезли в ОКЛ.

Читайте також: Верховинець отримав дев’ять років тюрми за убивство співчарочника

Від отриманої закритої черепно-мозково-лицевої травми з крововиливами під тверду, в м`яку оболонки та речовину головного мозку, крововиливами в м`які покриви голови, яка ускладнилась набряком та стисненням головного мозку, 23 серпня 2019 року потерпілий помер у відділенні нейрохірургії Івано-Франківської обласної клінічної лікарні.

«Обвинувачений пояснив, що між ним та потерпілим виник словесний конфлікт, в ході якого він наніс удар правою рукою в ліву строну голови, після чого останній піднявся з-за столу, повернувся до нього обличчям і тоді він наніс ще один удар кулаком правої руки в голову потерпілого, пригадати точно в яку його сторону не може, оскільки був в стані алкогольного сп`яніння, можливо, в ліву сторону голови. Від другого удару той впав та вдарився до пічки передньою правою частиною голови, після чого впав на підлогу, де він (обвинувачений) наніс ще один удар кулаком, і цей удар був спрямований в область голови потерпілого. Потім він підняв потерпілого та переніс до спальні, де положив на ліжко, і вийшов з будинку. Вже після першого удару потекла кров з носа потерпілого, бачив кров на столі та на підлозі кухні. Про гроші йому нічого не відомо», - йдеться у вироку суду.

Крім того, обвинувачений пояснив, що щиро розкаюється у вчиненому, просив суд суворо не карати. Вважає, що такі наслідки у вигляді тяжких тілесних ушкоджень настали від його дій, однак заподіяти смерть потерпілому не бажав.

Судовий експерт повідомив, що мало місце не менше 5-8 фізичних контактів травмуючого предмета з тілом потерпілого. Так звані точки прикладання є на носі, правому оці, лобній частині голови, правому вусі та завушній ділянці справа. Чітко розмежувати, які з ушкоджень утворились від удару, а які від падіння тіла, неможливо.

На місці побиття виявили багато плям крові.

У процесі допиту свідків стало відомо, що загиблий за декілька днів до побиття продав вантажний автомобіль. При цьому невідомо, куди поділись гроші від продажу. Обвинувачений заявив, що нічого не знає про гроші.

Суд визнав чоловіка винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 121 КК України, та призначив покарання у виді позбавлення волі на строк 7 (сім) років.

Вирок винесла суддя Леся Рибка за участю прокурорів Гриновецького І.Б., Федорчука В.Ю., Поповича П.В.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.