Верховинець отримав дев’ять років тюрми за убивство співчарочника

Богородчанський районний суд визнав винним у вчиненні вбивства 24-річного жителя смт Верховина та засудив до 9 років позбавлення волі (ч. 1 ст. 115 КК України). Про це повідомили в Прокуратурі Івано-Франківської області.

За версією слідства, обвинувачений за місцем свого проживання після спільного вживання алкогольних напоїв на ґрунті ревнощів вирішив позбавити життя 30-річного жителя смт Богородчани. З цією метою він молотком наніс дев’ять ударів в область голови потерпілого, від яких останній помер на місці.

Конфлікт виник через те, що загиблий образливо висловився на адресу дівчини обвинуваченого.

«Усвідомлюючи протиправний характер своїх дій, та, передбачаючи настання суспільно-небезпечних наслідків, реалізуючи свій намір, обвинувачений схопив у руку молоток та наніс ним цілеспрямовані удари в область голови, а також в ділянку шиї та правого плеча», - йдеться у вироку суду.

Після нанесених ударів потерпілий упав на диван, а він вийшов з хати і пішов до сусіда, якого повідомив про те, що скоїв і попросив викликати швидку допомогу та поліцію. У вчиненому щиро розкаявся, вказав, що смерті потерпілого не бажав, а під час конфлікту діяв емоційно і необдумано.

Посилання обвинуваченого на те, що він у ході інциденту наніс потерпілому лише 2-3 удари молотком, а не 9, як про це зазначає судово-медичний експерт, суд вважає не обґрунтованими.

«В судовому засіданні обвинувачений сам пояснив, що діяв емоційно, завдавав ударів механічно, точної їх кількості та послідовності пригадати не міг. Тому, з огляду на вказане, а також стан сп`яніння, суд вважає, що обвинувачений може помилятись у своїх показаннях щодо кількості завданих ним ударів. Наявність будь-яких інших учасників події, які би могли спричинити потерпілому описані експертом тілесні ушкодження сам обвинувачений заперечує», - йдеться у вироку суду.

Обставиною, що обтяжує покарання підсудному, суд визнає вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Обставинами, що пом`якшують покарання підсудному, судом визнано щире каяття та сприяння розкриттю злочину.

Суд визнати обвинуваченого винуватим у пред`явленому обвинуваченні, засудив та призначив покарання за ч.1 ст. 115 КК України у виді позбавлення волі строком на 9 (дев`ять) років.

Вирок винесла колегія суддів у складі: судді доповідача Битківського Л.М., суддів Круль І.В., Шишка О.А.