Підозрюваного у вбивстві болгарської студентки випустили під домашній арешт

24 липня за рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області підозрюваному у вбивстві студентки з Болгарії Ельдару Астанову змінили запобіжний захід. Із тримання під вартою – на домашній арешт з носінням електронного браслета. Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Нагадаємо, тіло Дішлі Елі Зія було виявлено, 12 червня 2017 року у ставку с. Світоч Рогатинського району, запаковане у валізі. Дівчина зникла 1 червня, до поліції повідомили 5 червня. За підозрою умисного вбивства у порядку ст. 208 КПК затримали студента з Туркменістану, одногрупника потерпілої 1988 року народження.

За фактом умисного вбивства передбаченого ч.1 ст. 115 Кримінального кодексу України, слідчими було розпочато кримінальне провадження.

14 червня 2017 року Івано-Франківський міський суд обрав для підозрюваного запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

24 липня 2019 року за рішенням Апеляційного суду Івано-Франківської області підозрюваному у вбивстві студентки з Болгарії Ельдару Астанову змінили запобіжний захід - на домашній арешт з носінням електронного браслета.