Рецидивіст відсидить два роки за напад на патрульного

Два роки за гратами проведе рецидивіст, який вдарив франківського патрульного в обличчя. Такий вирок оголосила суддя Івано-Франківського міського суду 18 квітня 2019 року. Про це повідомили в Патрульній поліції Івано-Франківщини.

«30 грудня 2018 року близько другої години ночі група людей покликала на допомогу екіпаж поліції, який був на вулиці Привокзальній. Патрульним вказали на кафе і нетверезого чоловіка , який вживав там нецензурну лайку і порушував громадський порядок. Після попередження хулігана затримали й повезли до міського відділу поліції для встановлення особи та складання адмінматеріалів. У службовому кабінеті затриманий раптово підійшов до патрульного та головою вдарив інспектора в обличчя. Тоді цей факт зафіксувала слідчо-оперативна група, а патрульний звернувся за допомогою до медиків», - йдеться у повідомленні.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Мовляв, був дуже п`яний, а умисл вдарити поліцейського виник раптово. Дії обвинуваченого суд кваліфікував за ч.2 ст.345 Кримінального кодексу України (умисне заподіяння працівникові провоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв`язку із виконанням цим працівником службових обов`язків).

Обвинувачений просив суд дати йому останній шанс виправитись і не позбавляти волі. Проте, на думку органу пробації, виховати обвинуваченого і запобігти у вчиненні повторних злочинів неможливо без цілодобового нагляду та контролю в умовах ізоляції.

Обвинувачений уже був засуджений п`ять разів і в місцях позбавлення волі пробув більше 15 років, однак на шлях виправлення так і не став.

«Зважаючи на те, що обвинувачений неодноразово судимий за вчинення умисних злочинів середньої тяжкості та тяжких злочинів і враховуючи, що рецидивіст вчинив новий умисний злочин через один рік після звільнення з місць позбавлення волі, суд ухвалив визнати 33-річного мешканця Івано-Франківська винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст. 345 КК України та призначити йому покарання – позбавлення волі на два роки», - йдеться у повідомленні.