Правоохоронці завершили розслідування нападу на ресторан «Старий Косів»

18 квітня Слідчим управлінням Головного управління Національної поліції в Івано-Франківської області під процесуальним керівництвом прокуратури області завершено досудове розслідування у справі про напад та підрив ресторану «Старий Косів». Про це повідомили у Секторі комунікації поліції Івано-Франківщини.

Нагадаємо, подія сталася 6 вересня 2018 року. Вночі до поліції надійшло повідомлення, що в ресторані «Старий Косів» стався вибух. Тоді правоохоронці затримали групу із 5 осіб віком від 23 до 60 років. Двоє з них мешканці Косівського району, троє – Закарпатської області.

«Досудовим розслідуванням встановлено, що у січні 2018 року мешканцем Івано-Франківської області, з метою вчинення нападів і заволодіння майном потерпілих, було створено та очолено організовану групу, до якої входили четверо осіб. Йдеться і про мешканців Закарпатської області. Правоохоронцями задокументовано їх причетність до вчинення розбійного нападу на житловий будинок, де зловмисники заволоділи майном на загальну суму 82546,36 грн», - йдеться у повідомленні.

Крім того, задокументовано факт причетності вказаної групи до незаконного придбання та зберігання боєприпасів та вчинення пошкоджено майна шляхом вибуху, внаслідок чого були заподіяні збитки на суму 1066305,60 грн, що є особливо великим розміром.

В ході досудового розслідування слідчими внесено клопотання про обрання всім учасникам групи запобіжного заходу – тримання під вартою. Відтак, суд 4-м із них обрав тримання під вартою, а одному – домашній арешт.