Пророк, наречена, президент. Що буде з Україною? – провісник сказав не все з того, що відає…

Несподіванкою завершився для громадянки України Наталії Стоковської пошук священника, який обвінчав би її у Флориді (США) з тамтешнім нареченим. Як з’ясувалося, погодився на це саме той відомий американський пророк Герман, який ще 2011-го особисто запевняв Володимира Зеленського, що йому належить стати Президентом України. Хоча тоді очевидці такої зустрічі й гадки не мали повірити в те, та пророцтво здійснилось. А ще Герман передбачив і війну на Донбасі, й має що сказати і про майбутнє нашої країни. Проте прагне донести це суто до глави Української держави. Героїня нашої невигаданої історії (скомпонованої, повторимо, на основі реальних подій і фактів) взялася допомогти йому. Нам вдалося зустрітися з пані Наталею й дізнатися, що в неї вийшло…

Така вона Наталі Стоковська, готова пожертвувати своєю "американською мрією" заради порятунку рідної України.

Американська мрія української нареченої

Справжня американська мрія стала раптом дійсністю для киянки Н. Стоковської, експерта в медичній сфері. Якось вона побувала в Маямі, що на атлантичному узбережжі Флориди. В місті, яке вважають як столицею дантистів Америки, так і світовою столицею пологів – адже сюди з усього світу їдуть майбутні мами, щоби народити, отримати за це право жити в США і дати дитині, коли та досягне повноліття, право на американське громадянство.

Проте Наталія їхала туди не тому, щоб набути голлівудську усмішку чи на пологи, а на конференцію керівників поліклінік. Але їй пощастило в іншому. На залитому гарячим тропічним сонцем флоридському пляжі вона зустріла його – американського мільярдера. Їхнє спілкування тривало понад два роки. Бізнесмен з Орландо виявився терплячим, спершу дозволив дівчині їздити по всьому світу на різні медичні форуми, і таки дочекався її.

Весілля вони запланували на 7 лютого наступного року – тим більше, що й у лютому у Флориді аж понад 30 градусів тепла. А сама шлюбна церемонія мала відбутися на тому самому пляжі. Але Наталія ще не знала, що їй доведеться повернутися в Україну ще раз, через… пророцтво.

Коли молодята почали шукати в Америці священника, який володів би українською, то знайшли знаного у своїх колах юдейсько-християнського (месіанського) пророка Германа. В Україні про нього чули небагато, хоча він бував у Києві, Львові, Луцьку та Івано-Франківську. А от тамадою Наталя хотіла бачити тільки Євгена Кошового з «95 Кварталу», бо той, за її словами, «коли усміхається, стає схожий на тата нареченого». Такий вибір багатьох здивував, але вона хотіла догодити родині майбутнього чоловіка, батько якого родом з Одеси, й полюбляє дивитися в інтернеті виступи «95 Кварталу».

Та коли пророкові Герману розповіли, кого саме майбутні молодята хочуть бачити тамадою на своєму весіллі, той раптом згадав, що вже бачився з Кошовим. І не лише з ним, а й з іншими «кварталівцями», в тому числі і з Володимиром Зеленським. Більше того, Герман показав відео, зняте ще тоді, 2011 року, на якому зафіксовано, як він на тій зустрічі не лише бесідує на різні теми, а й у присутності багатьох людей пророкує і війну в Україні, і президентство Зеленського. А також радить йому не слухати в майбутньому ні своєї дружини, ні інших жінок зі свого оточення, які вмовлятимуть його відмовитися балотуватися на пост глави держави.

Водночас на відео було добре видно, що й тоді слова пророка ніхто зі слухачів не сприймав серйозно. Особливо реготали, аж до сліз, над тим, нібито «комік Вова» стане Президентом України. Однак пророцтво здійснилося!.. Бачимо самі, що хоч як, а В. Зеленський таки став главою держави. Втім, сам він, схоже, жодного разу навіть не згадав, як його оточення висміяло 2011 року передбачення Германа, котрий тоді спеціально приїжджав з іншого краю світу, аби проголосити пророче слово про нього.

Наталію дуже вразило побачене, оскільки вона пам’ятала, що в перемогу гумориста на президентських виборах в Україні 2019 року спершу ніхто не вірив, навіть він сам. І знала, що й насправді дружина Зеленського прохала свого чоловіка відмовитися від участі у виборах…

Тим часом Наталія мала інший клопіт. Їй потрібно було дістати грін-карту для легального проживання в США. А щоб за президентства Трампа отримати її через одруження з громадянином США, вона мала надати докази, які підтверджують чесність такого шлюбу. Тобто тамтешні закони містять дуже суворі вимоги до шлюбів своїх громадян з іноземцями. Потрібно доводити державі, що така пара одружується лише тому, що й справді двоє мають намір створити сім’ю як чоловік і дружина, а не з якоюсь іншою метою. Причому й передбачено, що ніхто з них після одруження не може на тривалий час покидати територію США.

Отже, головне завданням Служби з питань громадянства і імміграції США як на такі випадки – з’ясувати, наскільки чесні наміри майбутнього подружжя на час вступу у шлюб. Чому ж такі суворі вимоги? Бо працівникам цієї служби добре відомі випадки, коли громадяни США укладають шлюб з іноземцями заради отримання грошової винагороди, або ж самі іноземці одружуються з американцями, аби залишитися в «американській мрії» назавжди. А наречений Наталії, до того ж, мільярдер.

Саме тому в США імміграційний офіцер наділений повноваженнями проводити розслідування щодо справжності шлюбу через допит подружжя, виявлення будь-яких невідповідностей у пред’явлених документах, а також вимагати надання додаткових доказів про існування шлюбних стосунків між подружжям. Чим більше доказів про справжність шлюбу ви надасте цьому чиновникові, тим більше шансів у вас буде переконати його в тому, що ви взяли шлюб таки для створення сім’ї, а не для чогось іншого…

Весільна церемонія на березі океану – це, звісно, чудово, це здійснення мрій будь-якої дівчини. Втім, Наталія Стоковська ніколи не забувала, що вона патріотка України... Почувши-побачивши на відео, що все напророковане Германом Зеленському сталося, а також дізнавшись із бесіди з ним про те, що той має нові аналогічні повідомлення для Президента, зокрема про те, як запобігти великій війні на території нашої держави, яка назріває, і що саме гарант мусить здійснити для того, то вирішила мчати до Києва, аби сконтактувати пророка з главою держави і врятувати Україну.

Звісно, переліт Наталії на невизначений термін в Україну ставив під загрозу її легалізацію в США – вона ризикувала втратити дозвіл на шлюб у Флориді. Проте що таке одруження для патріотки, яка готова заради порятунку Батьківщини і коня спинити, і в палаючу хату зайти, і на амбразуру кинутись…

– Щойно я в домівці Германа в Маямі побачила записане відео з пророкуванням, датоване травнем 2011 року, то переконалася, що шлюб даватиме нам не просто священник, а справжній пророк, – розповідає Н. Стоковська. – Коли ж він заявив, що має продовження того пророцтва для Зеленського, що знає, що спіткає і його, і всю Україну в найближчому майбутньому, то вирішила, що обов’язково мушу передати Божі слова від пророка Президентові, щоби фактично врятувати нашу державу...

Як долетіти з Америки до України під час пандемії?

Отже, Наталія відклала свою «американську мрію» й вирішила дістатися до рідної держави в умовах пандемії й обов’язкових карантинних вимог майже в усьому світі. Як саме вона потрапить до Президента Зеленського, дівчина ще достеменно не знала. Але врятування вистражданої державності видалося їй метою життя, вагомішою за особисті мрії, помножені на американську. 

З чим же зіткнулася Наталія на шляху до дому? З’ясувалося, що перевіряють пасажирів перед посадкою у літак в Америці під час карантинних обмежень через коронавірус так само прискіпливо, як одразу після 11 вересня 2001 р. До речі, з огляду на тотальні зміни, пов’язані з COVID-19, що відбулися в пасажирських авіаперевезеннях у світі, й на рекомендації для безпечного відкриття комерційних маршрутів, експерти нинішню пандемію називають «новим тероризмом». Адже вона зокрема спричинила найбільшу кризу в історії пасажирської авіації.

– Процес реєстрації пасажирів на рейс може тривати до чотирьох годин у зв’язку із соціальним дистанціюванням, дезінфекцією пасажирів і багажу, розширеним простором для різних маніпуляцій і збільшеним часом очікування, – ділиться враженнями Наталя. – Жодної ручної поклажі, обов’язкові маски та хірургічні рукавички. Серед «новинок» – також самостійна реєстрація та здача багажу, так звані «паспорти імунітету» з аналізами крові на місці й тунелем для дезінфекції. Необхідність звести до мінімуму «точки дотику» в аеропортах передбачає обов'язкове впровадження посадки на літак за біометричними даними...

Низка авіакомпаній, зокрема British Airways, Qantas і EasyJet, вже використовують цю технологію, коли паспортами пасажирів стають їхні обличчя. А також повсюди – розмітка для соціального дистанціювання в коридорах і залах очікування, виділено більше місця для черг і очікування, скрізь обладнано захисні бар’єри з плексигласу на стійках обслуговування, місця санітарної обробки рук і теплового сканування – щоб виявляти в натовпі пасажирів з температурою.

– Впускають до салону літака тільки тих, хто пройшов таку перевірку, – додає Н. Стоковська. – У всіх – спеціальні багажні бірки після обприскування, електростатичної та ультрафіолетової обробок. Може, комусь це й видасться фантастикою, але ультрафіолетова обробка в аеропортах світу, ймовірно, стане звичною справою…

Та найважливішим для Наталії було дістатися рідної землі з таким розрахунком, щоб не застрягти десь дорогою на тривалу самоізоляцію. Тому разом із секретаркою свого нареченого Ангелою вона стала вишукувати шляхи в Україну в обхід країн Євросоюзу, в яких тоді на самоізоляції перебували до 14 діб. Після тривалих вивчень авіарейсів та карантинних правил вони знайшли єдину країну, через яку можна долетіти до Києва без затримок через коронавірус. Нею виявилася майже сусідня з нами Туреччина. 

Потрапити до Кошового не легше, ніж до гаранта

Отже, щоб донести «слово від пророка Германа» на Банкову, Н. Стоковська вилетіла зі США єдиним можливим маршрутом – через Стамбул. За добу вона вже була в Борисполі. Кутаючись від холоду після флоридської спеки, дівчина спіймала таксі й помчала навіть не додому, а до офісу «Кварталу 95». Звісно, вона не збиралася розповідати про пророцтво комікам, а тим паче, адміністраторам офісу – «совок» ніколи не повірить у «слово Господнє». А вирішила домовлятися, щоби запросити за будь-які гроші тамадою на своє весілля Євгена Кошового…

Однак до штаб-квартири «кварталівців» її не впустили. Але Наталія врешті-решт домоглася зустрічі з того важливого для неї питання – у кафе неподалік офісу, правда, не з самим Кошовим чи директором офісу, а чомусь із таким собі «дядею Жорою». 

– Насправді контакти з оточенням Є. Кошового мені допомогла налагодити Лєра, продюсерка цього «Жори» на ім’я Вадим, – ділиться Наталія таємницями свого майже детективного проникнення до «Кварталу 95». – А на неї мене вивела Габріелла Массанга, ведуча погоди на «5 Каналі». Бо як ще дістатися до «зірки» на ім’я Кошовий, я не знала. Отож «Жора» прийшов у кафе і відразу ж заявив, що Женя нібито сам на сцені не працює, і він, «дядя», має поїхати з ним. Мені ж треба було передати інформацію про пророка самому Президентові, тому я погодилася…

Звісно ж, ніхто не здогадувався про істинну місію Наталії Стоковської в Києві. Вона розуміла, що потрапити на прийом до В. Зеленського нереально. Тому зробила ставку на Є. Кошового – він мав не лише стати тамадою на її весіллі, а й насамперед звести Германа з главою Української держави.

Що ж змусило Н. Стоковську кинути все й податися на «пошуки тамади»? Вона просто повірила, що пророк справді може допомогти українцям. Адже, повторимо, здійснилося ж його неймовірне пророцтво десятилітньої давності! Це й додавало наснаги Наталії долати труднощі та перешкоди.

До речі, за її словами, Герман також свого часу мусив вдатися до хитрощів, аби донести Зеленському інформацію про те, яку місію йому уготовано. Щоби дістатися до генерального продюсера телеканалу «Інтер» – саме таку посаду обіймав тоді, 2011-го, пан Володимир, – пророк підготував спеціальну програму про мандри, яку запропонував як альтернативу телепередачі «Орел і решка».

Ініціативу Германа, звісно, не підтримали, але мети пророк досяг. Як стверджує Наталія, вона на власні очі бачила на тому відео, що свідками виголошення пророцтва були тодішня секретарка генпродюсера «Інтера» Марія Левченко і той самий Євген Кошовий. Саме вони реготали зі слів пророка, аж присідали, тоді як сам В. Зеленський стояв із червоним, як буряк, обличчям – спаленів чи то від сорому, чи від обурення… Цікаво, чи не цей випадок, чи не тодішнє пророцтво Германа, яке його очевидці сприйняли з таким убивчим сарказмом, лягли потім в основу задуму відомого телесеріалу «Слуга народу»?!..

Погодившись на пропозицію мати на весіллі не одного тамаду, а двох, Н. Стоковська отримала від «Жори» номер телефону Міки Фаталова, концертного директора «Кварталу 95», який нібито мав владнати всі формальності з організацією поїздки до США Кошового й «Жори». За кошти американського нареченого Наталії, звісно. Проте перемовини з Фаталовим дуже швидко перетворилися на нескінченний обмін «есемесками». То Міка «хворів» на коронавірус, то сумнівався, чи варто Кошовому «світитися» на весіллі в Маямі, де живе повно російських артистів, олігархів: а що, як, мовляв, Євгена «засічуть» доброзичливці і «пришиють» йому політику з огляду на російсько-українську війну на сході?!

Словом, концертний директор, як кажуть, водив дівчину за ніс, вміло відпроваджував її від Кошового, як це заведено між «пастухами», тобто довіреними особами українських «зірок». Аж вона вже почала було подумувати про пошук інших варіантів «доступу до тіла». Та врешті-решт таки переконала Фаталова, коли терпляче розтлумачила, що жодних росіян на її весіллі не буде. А тільки її родичі з Києва та нареченого – з Флориди й Ізраїлю. Гостями ж дійства будуть лише представники медицини, з якими вона веде бізнес багато років, та друзі нареченого. Що ж до політиків, то їх серед гостей не буде взагалі, запевнила дівчина свого недовірливого візаві. Після цього Міка Фаталов нарешті зустрівся з нею...

– Як пересвідчилася сама, до Кошового не легше дістатися, ніж до Зеленського, – розповідає Наталія. – Фаталов заявив, що хоче бути «третім» у поїздці до США, і назвав суму – майже 72 тисячі доларів за все. Що мене здивувало – $10 тисяч із цієї суми треба було заплатити тільки за написання сценарію. Я зателефонувала до Орландо, і ми з нареченим погодилися на те…

Ось, як виявилося, скільки коштує «право» Наталії зустрітися з Кошовим, аби... врятувати Україну. Однак і це ще не все. Побачитися зі своїм майбутнім тамадою Н. Стоковській так і не дали.

– Директор «Кварталу 95» заперечив можливість зустрічі з Женею Кошовим. Просто контракт і гроші наперед з мого боку. Але я взялася наполягати на особистому рандеву з цією, як мені вже тепер видається, «мегазіркою вселенського масштабу», і почула «дуже ділову» відповідь. Фаталов зажадав передоплату – майже половину названої суми, тобто 35 тисяч доларів за селфі з Кошовим!..

Н. Стоковська погодилась і на це. Задля виконання місії – чи то одруження, чи спасіння нації – українська жінка може погодитися з усім і за будь-яку ціну. Але... «Мій наречений категорично не захотів платити, бо сприйняв це за зневагу, – сумно зізналася Наталія. – Він одразу ж доручив секретарці взяти на роль тамади когось із Голлівуду. Річ не в ціні, а в гонорі. Тож мої намагання звести пророка з Президентом зайшли у глухий кут…

Чи дійде нове пророцтво до глави Української держави?

Мусимо визнати, що Н. Стоковська знає з нового пророцтва Германа дещо більше, ніж окреслені тут загальні штрихи. Але неохоче ділиться тим, бо боїться помилитися. А тим паче скупу інформацію погодилася видати для преси – не хоче ввести мимоволі в оману весь народ. 

Головне ж із того, у чому не сумнівається, – це попередження від Господа, що вороги української самостійності нібито планують захопити всю нашу державу – зі сходу й аж по її західні області, і що їм це вдасться, і що столицю буде перенесено до Львова, бо Київ вони завоюють і затоплять водою Київського водосховища, що по деяких АЕС буде завдано ракетних  ударів…

Правда, цьому всьому ще має передувати конфлікт у самій Україні, спровокований В. Зеленським. А щоб цього не сталося, Герман має слово для Президента, яке може «вкласти у вуха» лише йому, щоби про те передчасно не довідалися наші недруги. І якщо той цього разу почує пророка й виконає його поради, то Україна уникне ймовірного за тим драматичним сценарієм розвитку подій і відновиться у межах 2013 року…

У науковому світі найчастіше під пророцтвами розуміють тексти передбачень майбутніх подій, які доволі важко аналізувати у смисловому контексті. Передбачення можуть бути фальшивими і правдивими. До перших зачислюють повідомлення, зроблені найчастіше з метою навмисного обману або наживи. Втім, то вже й не передбачення, а сказати б, прагматичні фантазії.

До других належать ті, що містять у собі справдешню інформацію про майбутні події, «виловлену в просторі» візіонерами. Треба розрізняти правдиві пророцтва і футурологічні прогнози. Якщо футурологи намагаються «вирахувати» майбутнє з допомогою логіки, аналізу й вірогідності, то пророцтва – це переважно інсайти, «матеріалізовані» завдяки якомусь миттєвому яснобаченню – тобто сприйняттю подій, які ще не відбулися.

Нерідко провісник відчуває всередині себе голос, що закликає його до діяльності. Біблійні пророки бачили розвиток людства на багато тисяч років уперед та говорили від імені Бога про Нього ж. «Пророк» – по-єврейськи «наві», що походить від дієслова «нават» – «говорити, передавати волю іншого». «Наві» відповідає також таким поняттям, як «бути повним», «литися через край» та іншим, що можуть слугувати образом натхненної промови, яка вільно ллється з переповненого почуттями серця пророка.

Християнські та іудейські пророки відрізняються від магів та екстрасесів тим, що безкорисно дають людям "слово від Бога", а не від демонів, і Бог їх не примушує до того. А от чаклуни абсолютно залежні від демонів, які їм "платять" за співпрацю матеріально, однак врешті-решт або доводять своїх прислужників до психлікарі, чи до смерті. Божі ж пророки хоч і мають життя аскетів, чи то ізгоїв, однак, ідуть через страждання до Господа вузькою дорогою, бо погодились помагати людям по волі Божій.

Втім, хоч як, а що буде тепер після проваленої місії Н. Стоковської з новим пророцтвом Германа щодо України?

– Пророк скоро сам буде в Києві. Я йому телефонувала й розповіла, як тут простим людям «легко» рятувати Батьківщину, – розповіла насамкінець Наталія. – Він приїде, аби благословити мої заручини. І має якийсь свій план, як усе-таки передати пророцтво про спасіння України нашому Президентові. Шляхи Господні несповідимі...