На війні загинув франківський хірург Мирослав Дебенко

На війні загинув хірург Мирослав Мирославович Дебенко. Про це повідомили в «Івано-Франківському медичному фаховому коледжі».

Мирослав Дебенко - син викладачки медсестринства в дерматології та венерології КЗФПО «Івано-Франківський медичний фаховий коледж» ІФОР (вул. Гетьмана Мазепи, 165) Ольги Григорівни Дебенко, внук колишнього директора Івано-Франківського медичного училища Григорія Григоровича Гавриша.

Для себе Мирослав вибрав медицину, у 2009 році закінчив з відзнакою Івано-Франківський національний медичний університет і був відданий своєму фаху. У 2012-2013 н. р. працював викладачем хірургії ІФМФК. Після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну повернувся з-за кордону, де працював щелепно-лицевим хірургом, і пішов боронити свій край. У листопаді 2022 року нагороджений орденом Данила Галицького. За вільне майбутнє України, її територіальну цілісність віддав найцінніше – власне життя.

«Колектив ІФМФК висловлює щирі співчуття Ользі Григорівні Дебенко з приводу непоправної втрати – загибелі сина Мирослава. Нехай Господь дасть сили пережити це важке горе, а полеглому Герою подарує життя вічне на небесах. Вічна пам’ять та шана Захиснику України!», - йдеться у повідомленні навчального закладу.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.