В Івано-Франківську заочно засудили бойовика, який воював проти України

На підставі зібраних слідчими Служби безпеки доказів суд заочно виніс вирок ще одному учаснику збройних формувань агресора.

«СБУ встановила, що 27-річний мешканець Горлівки вступив до лав окупаційних військ наприкінці лютого 2022 року. До цього він перебував у підконтрольному агресору «мнс днр». Бойовика призначили на посаду стрільця 113-го стрілецького полку країни-агресора та відправили до місця дислокації загарбників на Херсонському напрямку. Встановлено, що засуджений брав участь у боях проти Сил оборони України в районі населених пунктів Берислав, Наддніпрянське, Чарівне, Борозенське, Кочубеївка, Велика Олександрівка. Також він штурмував позиції ЗСУ на Миколаївщині в районі Воскресенського. У 2023 році зі своїм підрозділом брав участь у бойових діях проти ЗСУ в Донецькій області в районі Мар'їнки та Ясинуватої», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

За матеріалами СБУ суд визнав бойовика винним за чотирма статтями Кримінального кодексу. Його засуджено до 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Розслідування проводила СБУ в Івано-Франківській області за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.