Калуш планує реалізувати спільні проєкти з фінським містом

Калуська громада і місто-побратим Лог’я (Фінляндія) домовились про реалізацію спільних проєктів.

Цього тижня делегація із Калуша перебуває із робочим візитом у місті Лог’я.

«Спочатку розпочнемо проєкти, що стосуються розвитку молодіжної політики, — зазначив міський голова Калуша Андрій Найда. — Будуть оголошені конкурси на стартапи серед молоді обох міст і переможців будуть відбирати за принципом: Калуська міська рада – учасників з Фінляндії, а Міська рада Лог'я – відповідно наших учасників конкурсу. Переможців чекатимуть цікаві пропозиції і фінансування, про яке розкажемо пізніше. Також будемо приймати участь в проектах розвитку освіти, культури, спорту, бізнесу».

Калуська делегація спільно із заступницею виконавчого директора Асоціації міст України Діаною Торконяк напрацювали можливість реалізації грантового проєкту за європейські кошти — будівництва у Калуші спортивної арени. Проєктно-кошторисна документація на цей об’єкт уже розроблена, готують відповідні документи для продовження роботи.

Діяльність молодіжних формацій Калуської громади презентувала головна спеціалістка управління молоді і спорту Калуської міської ради Мар’яна Витвицька. Колеги із фінляндського міста-побратима охоче погодились на реалізацію низки спільних спортивних проєктів і співпрацю між молоддю. Зокрема, планують проведення футбольних і танцювальних змагань.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.