Жителька Херсонщини, яка брала участь у російському референдумі, отримала два роки тюрми

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженці Херсонщини, яка вчинила добровільну участь в організації та проведенні незаконного референдуму на тимчасово окупованій території.

Обвинувачена була членкинею виборчої комісії та у супроводі російських військових ходила по хатах з урною для голосування.

В судовому засіданні обвинувачена свою вину визнала повністю, послідовно та в повній мірі розказала суду згадані вище обставини вчиненого нею кримінального правопорушення. Зокрема зазначила, що у вересні 2024 року вона під час окупації прийняла пропозицію т.зв. голови дільничної виборчої комісії та надала добровільну згоду щодо своєї участі в організації і проведенні незаконного референдуму в якості члена виборчої комісії на території вказаних населених пунктів Херсонської області за приєднання Херсонської області до складу російської федерації. За вказану роботу їй обіцяли грошову винагороду в розмірі 50000 російських рублів. Обвинувачена у вчиненому щиро розкаялась, просила суд суворо її не карати.

Суд визнав жінку винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.5 ст.111-1 КК України, та з застосуванням ч.1 ст.69 КК України, призначив покарання у виді позбавлення волі на строк два роки з позбавленням права обіймати посади, пов`язані з виконанням організаційно-розпорядчих та адміністративно-господарських функцій в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк десять років, без конфіскації майна.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.