В Івано-Франківську засудили двох бойовиків, які воювали проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вироки двом уродженцям Донбасу, які воювали проти України.

Уродженець Макіївки Донецької області, перебуваючи на тимчасово окупованій території Донецької області, 23 лютого 2022 року був мобілізований до незаконного збройного формування т. зв. «1-й донецький армійський корпус, яке повністю підконтрольне та кероване збройними силами РФ.

Обвинувачений займався обладнанням позицій на різних ділянках фронту, розміщених на ТОТ Херсонської області. Брав активну участь у веденні бойових дій проти підрозділів ЗС України, перебуваючи на передових ділянках фронту поблизу населеного пункту Давидів Брід Херсонської області. Здійснював інженерно-фортифікаційне обладнання позицій у населеному пункті Садок ТОТ Херсонської області.

Також у період з квітня по липень 2023 року залучався до здійснення продовольчого забезпечення підрозділів збройних сил рф в населеному пункті Микільському Донецької області та для чергування на передових позиціях, де брав активну участь у веденні бойових дій проти підрозділів ЗС України в районах населених пунктів: Урожайне та Керменчик Донецької області.

Злочинну діяльність припинено 14 серпня 2023 року військовослужбовцями Збройних Сил України поблизу н.п.. Урожайного Великоносілківської селищної громади Волноваського району ТОТ Донецької області шляхом взяття в полон.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що проживаючи в Донецькій області на тимчасово окупованій території, був мобілізований до збройних сил Російської Федерації. Брав участь у бойових діях на різних ділянках фронту, за що отримував заробітну плату, а 14 серпня 2023 року був взятий в полон. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, та просить суд його суворо не карати. Він зрозумів хибність своїх дій.

Суд визнав його винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п`ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п`ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Інший обвинувачений - уродженець м.Горлівки Донецької області. Добровільно вступив до терористичної організації «ДНР».

У складі незаконного збройного формування брав участь у бойових діях проти підрозділів ЗС України та інших військових формувань. Був заступником начальника штабу військового формування

Злочинну діяльність припинено 25.08.2023 військовослужбовцями Збройних Сил України шляхом взяття в полон.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю та беззастережно, підтвердив викладені в обвинувальному акті обставини. Суду пояснив, що перебуваючи в Донецькій області, на тимчасово окупованій території, підписав контракт на проходження військової служби в збройних силах Російської Федерації. Брав участь у бойових діях на різних ділянках фронту, за що отримував заробітну плату, а 25 серпня 2023 року був взятий в полон. До вчиненого обвинувачений ставиться критично, щиро кається, та просить суд його суворо не карати. Він зрозумів хибність своїх дій.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.