На «Карпатнафтохімі» додався новий акціонер

Відбулися зміни у структурі власності калуського «Карпатнафтохіму».

Зі складу акціонерів «Карпатнафтохіму» вийшла нідерландська компанія KARPATY CHEMICAL B. V.

За даними Youcontrol, 34% пакет акцій Карпатнафтохіму тепер належить кіпрській КСЕДРІАН ХОЛДІНГ ЛІМІТЕД (XEDRIAN HOLDING LIMITED), 33% пакет належить англійській ТЕХІНСЕРВІС ЛІМІТЕД (TECHINSERVICE LIMITED), 33% пакет акцій належить київському Акціонерному товариству «Закритий недиверсифікований венчурний корпоративний інвестиційний фонд «Геріон Ворлд».

При цьому бенефіціарами залишаються житель м.Дубая (ОАЕ) Мамедов Ілхам Джалал Огли та киянин Щуцький Ігор Валентинович. Бенефіціаром фонду «Геріон Ворлд» є житель Дрогобича Веселий Андрій Васильович. На місцевих виборах 2020 року він балотувався на посаду міського голови Дрогобича, як самовисуванець. За підсумками голосування в першому турі набрав 26,05% голосів та вийшов до другого туру. Є засновником та генеральним директором ТЗОВ «Брати», займається виготовленням виробів із бетону, іншими спеціалізованими будівельними роботами тощо.

Зазначимо, що Щуцький і Мамедов і раніше володіли Карпатнафтохімом, вони викупили підприємство в «Лукойлу» у 2017 році, після того як російська компанія потрапила під санкції.

Нагадаємо, що після російського вторгнення «Карпатнафтохім» припинив свою роботу. Спроби держави знайти для підприємства нового управителя зазнали невдачі.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.