Прикарпатець, який на полюванні застрелив знайомого, відбувся умовним терміном

Снятинський районний суд виніс вирок уродженцю села Попельники Снятинського району, який скоїв вбивство, вчинене через необережність.

9 січня 2024 року близько 13:00 обвинувачений та ще чотири особи направились на територію мисливського угіддя з метою полювання на дикого кабана.

Чоловіки обстежували мисливське угіддя, проходили по території угіддя на різних відстанях один від одного.

Обвинувачений почув шурхіт у кущах та через злочинну самовпевненість подумав, що там рухається дикий кабан. Він спрямував ствол у напрямку кущів, з яких почув рух, та натиснув на спусковий гачок і здійснив постріл з вказаної рушниці кульовим снарядом. Він влучив у тіло іншого мисливця, спричинивши йому важкі поранення, від яких той помер під час госпіталізації до медичного закладу.

Обвинувачений вину у вчиненому визнав, зазначив, що на початку січня 2024 року разом зі своїми друзями пішли на територію мисливського угіддя з метою полювання на дикого кабана. Десь в обідню пору, почувши шарудіння в кущах, подумав, що там рухається кабан та здійснив постріл в його сторону з рушниці. Почувши крик, побіг до місця куди здійснив постріл та побачив, що поранив чоловіка, одразу почав кликати на допомогу та намагався зупинити кровотечу. За декілька хвилин підбігли друзі та викликали карету швидкої допомоги. Тоді, він, взявши його на плечі, поніс до дороги, назустріч швидкій, однак потерпілий по дорозі до лікарні помер. Щиро розкаюється та шкодує за вчиненим, усвідомив неправомірність свого вчинку.

Потерпіла подала до суду заяву, в якій просила дане кримінальне провадження розглядати у її відсутності. Претензій до обвинуваченого ні матеріального, ні морального характеру не має, просила суд карати обвинуваченого не суворо.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення , передбаченого ч.1 ст. 119 КК України, та призначив йому покарання у виді 3 (трьох) років позбавлення волі. На підставі ст. 75 КК України, звільнив його від відбування призначеного покарання з випробуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 1 (один) рік.

Вирок виніс суддя Михайло Калиновський.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не було скасовано, набирає законної сили після прийняття рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.