На Снятинщині встановили меморіальну дошку захиснику Івану Науменку

На Снятинщині на фасаді Попельниківського ліцею відкрили меморіальну дошку в пам'ять про загиблого захисника Науменка Івана Андрійовича. Про це повідомили у Снятинській міській раді.

Рідні захисника, близькі, друзі, однокласники, всі, хто знав і любив його, прийшли віддати шану воїну і поділитися доброю згадкою про нього. З болем у серці всі згадували Івана та дякували батькам, котрі виховали гідного громадина патріота України.

"Сьогодні ми схиляємо голови у скорботі перед великим подвигом Вашого сина та всіх Героїв, котрі віддали своє життя за Україну. Відтепер очі Івана Науменка, які дивитимуться на учнів школи з меморіальної дошки, нагадуватимуть прийдешнім поколінням про високий подвиг їхнього земляка в ім'я України", - зазначила керуюча справами Оксана Саміла.

Іван Науменко ще зі старших класів активно почав готуватися до вступу у військовий ВНЗ, бо мав на меті стати військовим. Після закінчення школи в 2017 році Іван втілює свою мрію у життя. Вступає на навчання у Львівську Національну Академію сухопутних військ ім. Петра Сагайдачного. З честю закінчив Національну академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного, отримавши диплом з відзнакою, здобувши військове звання "Лейтенант".

З літа 2021 року Івана Андрійовича призначено командиром взводу 15-го окремого батальйону 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади. З липня по грудень 2021 року був учасником бойових дій ООС, захищаючи кордони рідної держави.

24 лютого Іван знову став на захист рідної землі. Отримав позивний «СКІФ». Проте 8 березня 2022 року ворожий осколок від снаряду обірвав молоде життя... Відважний воїн загинув в бою на околицях м. Кремінна, що на Луганщині.

Нагороджений орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно).

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.