В Івано-Франківську радились, як не допустити пожеж на сміттєзвалищах

14 травня під головуванням голови Івано-Франківської ОВА Світлани Онищук відбулася нарада за участю керівників структурних підрозділів ОВА, РВА, відповідних служб та голів територіальних громад.

«Розглядалося ряд важливих питань, зокрема про готовність до реагування на гасіння пожеж на сміттєзвалищах доповів начальник Головного управління ДСНС України в області, Володимир Чернецький. Володимир Володимирович зазначив, що на території області протягом поточного року виникло 9 пожеж, а гасіння таких пожеж ускладнюється великим пожежним навантаженням, відсутністю джерел протипожежного водопостачання, відсутністю проїздів для пожежно-рятувальної техніки до окремих осередків горіння та сильним задимлення з виділенням шкідливих токсичних продуктів горіння», - повідомили в пресцентрі ДСНС в Івано-Франківській області.

Також Володимир Володимирович наголосив, що кожен полігон повинен бути введений в експлуатацію із складанням відповідних документів та запропонував ряд заходів, щоб не допустити виникнення пожеж на сміттєзвалищах у майбутньому.