Переселенка, яка вбила новонароджену дитину на Долинщині, відбулась умовним терміном

Долинський районний суд виніс вирок неповнолітній уродженці Василівського району Запорізької області, яка вчинила умисне вбивство своєї новонародженої дитини відразу після пологів.

Неповнолітня відвідує школу в Долинській громаді.

3 січня 2024 року приблизно о 23 год. 30 хв. обвинувачена, знаходячись за місцем свого проживання у орендованій квартирі разом зі своєю родиною, перебуваючи у стані вагітності в межах строку 7 (семи) місяців, відчула настання фізіологічного процесу пологів та, маючи реальну можливість звернутись до медичного закладу, з метою приховування від оточуючих народження дитини, самостійно прийняла рішення народити без надання кваліфікованої медичної допомоги, достовірно розуміючи, що є велика вірогідність до настання невідворотних наслідків у вигляді смерті дитини, оскільки відсутні належні санітарні умови, відсутність необхідних медичних препаратів та медичної кваліфікованої допомоги, свідомо допускала та бажала настання її смерті.

Читайте також: Жителька Калущини, яка вбила новонародженого хлопчика, відбулась умовним терміном

Обвинувачена зайшла до приміщення туалету вказаної квартири, де самостійно, без втручання сторонніх осіб, під час фізіологічних пологів народила життєздатну дитину чоловічої статі вагою 1000 гр., довжиною тіла 39 см з відсутніми вадами розвитку та ознак захворювань.

Після цього, обома руками стиснула голову новонародженої дитини, внаслідок чого спричинила тілесні ушкодження, які спричинили смерть новонародженої дитини, а саме: закриту черепно-мозкову травму з переломом лівої тім'яної кістки, крововиливами під м'яку мозкову оболонку та в речовину головного мозку та мозочка, забоєм речовини головного мозку та мозочка, крововиливами в м'які покриви голови, що ускладнилися набряком головного мозку, які у відповідності до висновку експерта відносяться до тяжких тілесних ушкоджень.

В подальшому, переконавшись, що дитина не подає ознак життя,з метою укриття скоєного нею злочину та уникнення кримінальної відповідальності, помістила тіло мертвої дитини разом із плацентою в поліетиленовий пакет, який передала своєму хлопцеві, який не був обізнаний у злочинному умислі останньої, повідомивши його що дитина народилась мертвою і попросила викинути її, що він і зробив, викинувши новонароджену дитину поблизу будинку.

Суд затвердив угоду про примирення від 7 травня 2024 року, укладену між потерпілим та неповнолітньою обвинуваченою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст.117 КК України.

Суд визнав обвинувачену винуватою у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого статтею 117 Кримінального кодексу України та призначив їй узгоджене сторонами покарання у виді позбавлення волі на строк 2 (два) роки. На підставі ст.ст. 75, 104 КК України звільнив її від відбування призначеного покарання з іспитовим строком 1 (один) рік.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.