Уродженець Тисмениці, який вчинив дебош у барі, заплатить штраф

Тисменицький районний суд виніс вирок уродженцю Тисмениці, який вчинив грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалось особливою зухвалістю.

2 лютого 2024 року обвинувачений зранку прийшов до пивного бару у с.Павлівці поблизу Івано-Франківська.

Обвинувачений запропонував кухареві надати йому безоплатно піцу, виготовлену у закладі. Однак, та відмовила у виконанні його пропозиції, мотивуючи тим, що за піцу необхідно заплатити, після чого обвинувачений вирішив вчинити хуліганські дії.

Обвинувачений без дозволу взяв із торгівельного прилавка металічну банку з фісташками та направився до виходу через літню терасу. Наздогнавши його в приміщенні літньої тераси вказаного закладу, працівниця закладу зробила зауваження останньому з приводу його неналежної поведінки, у зв'язку із чим між ними зав'язався словесний конфлікт.

Під час даного конфлікту вона забрала з рук обвинуваченого металічну банку з фісташками, однак той встиг витягнути частину фісташок та кинув їх в сторону працівниці, при цьому ображав її нецензурною лайкою.

В подальшому, він перекинув дві дерев'яні лавки та стіл у приміщенні літньої тераси, і взявши металеве відро, кинув ним у напрямку працівниці, створивши загрозу її життю та здоров'ю.

Продовжуючи свої протиправні дії, вийшов із приміщення броварні, підійшов до автомобіля марки «Honda», який був припаркований поблизу входу, нахабно та виявляючи свою зневагу до загально визнаних норм поведінки, безпричинно, умисно наніс правою ногою один удар в кришку багажника даного автомобіля, внаслідок чого пошкодив транспортний засіб, чим спричинив власнику матеріальну шкоду в сумі 23026 гривень.

Після цього, обвинувачений припинив хуліганські дії та покинув місце вчинення кримінального правопорушення.

В результаті протиправних дій обвинуваченого на одну годину було зірвано роботу броварні, порушено спокій і громадський порядок його працівників та завдано власнику авто майнову шкоду на суму 23026 гривень.

Суд зазначає, що до обвинувального акту додана письмова заява обвинуваченого, складена у присутності захисника, щодо добровільності беззаперечного визнання своєї винуватості, згоди із встановленими досудовим розслідуванням обставинами, ознайомлення з обмеженням права апеляційного оскарження згідно з ч. 2 ст. 302 КПК України та згоди з розглядом обвинувального акта у спрощеному провадженні.

Суд визнав обвинуваченого винним у скоєнні кримінального проступку передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України та призначив йому покарання у виді штрафу в розмірі одна тисяча п`ятсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, що в твердій грошовій сумі становить 25500 (двадцять п`ять тисяч п`ятсот) грн.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.