Житель Верховинщини, який виправдовував окупантів, отримав 5 років ув’язнення

Верховинський районний суд виніс вирок жителю Верховини, який поширив матеріали, в яких міститься виправдовування та визнання правомірною збройної агресії РФ проти України.

У 2022 році обвинувачений поширив у соціальних мережах Фейсбук та Тікток матеріали, які містили виправдовування, визнання правомірною збройної агресії РФ проти України та глорифікація осіб, які здійснювали збройну агресію проти України.

У судовому засіданні обвинувачений зазначив, що вину визнає, просив його суворо не карати, оскільки не знав, що «за інтернет можна нести відповідальність», зазначив, що любить Росію та українців, хоче, щоб люди не ворогували. Вказав, що викладав у себе на сторінці у Фейсбуці ті відео, які йому подобалися. Зокрема, виклав у себе на сторінці відео, в якому дівчинка співає російською мовою пісню «Катюша», бо таким чином хотів захистити українських людей. Скільки таких відео виставив на своїй сторінці в Інтернеті не пам'ятає точно, але більше, ніж одне. Точно пам'ятає, що дивився у ТікТоці відео про вагнер, але, чи виставляв його у себе на сторінці у Фейсбуці, не пам'ятає. Позитивно ставиться до пісні, яка лунає у відео про вагнер. Триколор на своїй сторінці у Фейсбуці він виставляв, потім його видаляв, але той якось сам появлявся на його сторінці.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст. 436-2 КК України, та призначив йому остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п`ять) років.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку на подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. В разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.