На Івано-Франківщині депутат райради організував схему з ухилення від мобілізації

Правоохоронці викрили чергову незаконну схему ухилення від мобілізації, що діяла на Івано-Франківщині. ЇЇ організувала група осіб, яку очолив депутат однієї із районних рад.

Правопорушники забезпечували військовозобов’язаних чоловіків фіктивними медичними документами, які давали їм право виїжджати з країни.

«Поліцейські встановили, що «бізнес» на військовозобов’язаних чоловіках організували 32-річний депутат однієї із районних рад та його спільник – 37-річний мешканець району. За 7 тисяч доларів вони сприяли ухилянтам у видачі тимчасового військового посвідчення та довідки ВЛК про непридатність до військової служби. Надалі за цими фіктивними документами вони могли виїжджати за кордон. Правоохоронці задокументували одержання авансу у розмірі 2 000 доларів США. А невдовзі, під час передачі потенційному «клієнту» пакету фіктивних документів і одержання ним решти суми, оперативники, за підтримки спецпризначенців КОРДу, затримали одного із фігурантів», - повідомили в поліції.

За місцем проживання обох правопорушників провели санкціоновані обшуки. Речові докази протиправної діяльності вилучено та направлено на експертизу.

В СБУ повідомили, що йдеться про депутата Калуської районної ради. Офіційно, прізвище депутата не називають. Однак, у Калуській районній раді є лише один депутат, якому виповнилось 32 роки. Це Проців Юрій Миколайович, 1991 року народження (партія «Платформа громад»).

32-річного фігуранта слідчі затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу Україну. Затриманому та його спільнику повідомлено про підозру за ч. 3 ст. 332 (Незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України.

Суд обрав підозрюваним запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, причетних до протиправної діяльності. Слідство триває.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.