В Івано-Франківську засудили бойовика, який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю м. Стаханова Луганської області, який перейшов на бік ворога та воював проти Збройних сил України.

«8 лютого 2022 року громадянин України, проживаючи на тимчасово окупованій території Луганської області, будучи прихильником збройної агресії російської федерації проти України та терористичної організації «лнр», підтримуючи їхні дії щодо протистояння підрозділам Збройних Сил України та правоохоронним органам України, діючи умисно, з метою вчинення дій на шкоду суверенітету, територіальній цілісності та недоторканності, обороноздатності України, усвідомлюючи, що він вчиняє держану зраду, добровільно підписав контракт на проходження військової служби та був зарахований до списків особового складу непередбаченого законом збройного формування 7 окремої мотострілецької бригади, 1 окремого мотострілецького батальйону, на посаду «стрільця», - йдеться у вироку суду.

28 грудня 2022 року обвинувачений взятий в полон військовослужбовцями Збройних Сил України.

В судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому визнав, послідовно та в повній мірі підтвердив обставини вчинених ним злочинів, зокрема, зазначив, що він проживаючи на тимчасово окупованій території Луганської області, 8 лютого 2022 року добровільно підписав контракт на проходження військової служби та був зарахований до списків особового складу непередбаченого законом збройного формування 7 окремої мотострілецької бригади, 1 окремого мотострілецького батальйону на посаду «стрільця». В розпорядженні обвинуваченого був автомат АК-47, чотири магазина по 30 патронів, загальна кількість патронів 120 штук. З 24.02.2022 до 28.12.2022 обвинувачений знаходився на бойових позиціях замість бойовиків ПВК «Вагнера». Однак 28 грудня 2022 року був взятий в полон військовослужбовцями Збройних Сил України. Обвинувачений у вчиненому щиро розкаявся, вказав, що шкодує за свій вчинок, просив суд суворо його не карати.

Дослідження фактичних обставин справи було обмежено допитом обвинуваченого.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з позбавленням права обіймати будь-які посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього належного йому майна.

Строк відбуття покарання обвинуваченому рахуватимуть з моменту фактичного затримання, а саме з 28.12.2022 року.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.