Калушанин, який обікрав квартиру, отримав 3,5 роки ув’язнення

Калуський міськрайонний суд виніс вирок відносно 31 річного уродженця м. Калуша.

«Встановлено, що обвинувачений вчинив незаконне придбання та зберігання вогнепальної зброї, бойових припасів, без передбаченого законом дозволу, та вчинив таємне викрадення чужого майна (крадіжку), поєднаному з проникненням у житло, вчиненого за попередньою змовою групою осіб», - повідомили в Калуському міськрайонному суді.

Кримінальні правопорушення вчинено при наступних обставинах:

на одній із вулиць Калуша обвинувачений знайшов чорний поліетиленовий пакет з написом «BMW», у якому знаходився предмет, схожий на пістолет та бойові припаси до нього. взяв з собою вказаний пакет, таким чином здійснив незаконне придбання вогнепальної зброї та бойових припасів без передбаченого законом дозволу, переніс їх до місця свого фактичного проживання, де в ході проведення санкціонованого обшуку було виявлено та вилучено пістолет «Форт-14 ТП» та 11 патронів, які згідно висновку експерта є боєприпасами до нарізної вогнепальної зброї – 9-мм пістолетними патронами центрального бою;

також обвинувачений із невстановленою слідством особою перебували в одному із спальних районів міста Калуша, де у них виник умисел на таємне викрадення чужого майна з приміщення квартири, а саме скориставшись тим, що за їх діями ніхто не спостерігає, шляхом підбору ключа до вхідних дверей квартири, незаконно проникли всередину житлової квартири, звідки таємно викрали наступні ювелірні вироби: 3 жіночих кільця із камінцями, хрестик та грошові кошти в сумі 900 доларів США та викраденим майном розпорядились на власний розсуд.

Допитаний у судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненому кримінальному правопорушенні за ч. 1 ст. 263 КК України визнав повністю, зазначивши що пістолет та набої знайшов під час ранкової пробіжки, а щодо обвинувачення у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України свою вину не визнав та пояснив, що у той день коли сталася крадіжка він перебував удома, та вважає, що під час проведення обшуку працівник поліції підкинув йому в помешкання срібний хрестик. Також поліцейськими були знайдені у квартирі дротики та профіля, які скинули в один пакет та відправили на експертизу, вважає, що ці речі не є відмичками. Рації, які знайшли в його помешканні, він використовував на рибальстві та під час збирання грибів у лісі. А формений одяг поліцейського він придбав на платформі OLX.

«Незважаючи на визнання вини за ч. 1 ст. 263 КК України та невизнання вини за ч. 3 ст. 185 КК України, вина у вчиненні кримінальних правопорушень доводиться показами потерпілої, свідків, які допитані в судовому засіданні та дослідженими в судовому засіданні письмовими доказами. Суд критично оцінив невизнання вини обвинуваченим у вчиненні кримінального правопорушення передбаченого ч. 3 ст. 185 КК України оскільки вважає, що така позиція спрямована виключно на ухилення від кримінальної відповідальності», - йдеться у повідомленні.

Суд визнав винуватим мешканця Калущини за ч. 1 ст. 263, ч. 3 ст. 185 КК України та призначив остаточне покарання - 3 роки 6 місяців позбавлення волі.

Строк відбуття покарання рахуватимуть з моменту приведення вироку у виконання.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.