Прикарпатець, який розгромив могили на кладовищі, відбувся умовним терміном

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок прикарпатцеві, який вчинив наругу над могилами з хуліганських мотивів.

09.01.2020 року приблизно о 17.00 год. обвинувачений перебував на кладовищі в с.Нижньому Вербіжі Коломийського району Івано-Франківської області. Він, діючи умисно, грубо порушуючи громадський порядок, що виразилось у демонстрації зневаги до місць поховання та існуючих в суспільстві загальновизнаних правил поведінки і моральності, що супроводжувалось особливою зухвалістю, підійшов до могили, де з хуліганських мотивів, із застосуванням фізичної сили ногою зруйнував встановлені на даних могилах три бетонні вази та розкидав лампадки для свічок.

Після цього обвинувачений, продовжуючи свій злочинний умисел, спрямований на вчинення наруги над могилами, нехтуючи моральними засадами суспільства в частині поваги до померлих та місць їх поховання, підійшов до іншої могили, де, діючи умисно, з хуліганських мотивів, із застосуванням фізичної сили ногою пошкодив на даній могилі металевий підсвічник зі скляними вставками, розбив 7 скляних лампадок та розкидав на могилі штучні квіти.

Крім того, обвинувачений, продовжуючи свої злочинні дії, спрямовані на вчинення наруги над могилами, демонструючи зневагу до місць поховання, нехтуючи загальноприйнятими моральними принципами і традиціями щодо прояву поваги до пам?яті та праху покійного, підійшов до могили , де з хуліганських мотивів, ногою розбив один металевий підсвічник зі скляними вставками.

Допитаний в судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого злочину не визнав та пояснив, що він 09.01.2020 року перебував на вказаному кладовищі, а саме на могилі свого батька Степана, оскільки в той день шанують його пам'ять. Обвинувачений також заперечив те, що він перебував у вказаному місці в стані алкогольного сп'яніння, а також він категорично заперечив вчинення інкримінованих йому діянь на кладовищі. Тому захисник , враховуючи вказану позицію обвинуваченого, просить виправдати останнього.

Однак, незважаючи на невизнання обвинуваченим свої вини, його винуватість у вчиненні інкримінованого злочину повністю доводиться такими, наданими стороною обвинувачення та дослідженими в судовому засіданні доказами.

Одна зі свідків була очевидцем того як обвинувачений умисно ногами пошкодив лампадки біля могил на кладовищі. Невдовзі після цього обвинувачений особисто розповідав свідку, що саме він вчинив вказані протиправні дії з мотивів помсти.

Суд визнав обвинуваченого винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.3 ст.297 КК України, і призначив йому покарання у виді позбавлення волі на строк 4 (чотири) роки. На підставі ст.75 КК України звільнив засудженого від відбування призначеного покарання з випробуванням з іспитовим строком 1 (один) рік.

На вирок може бути подана апеляція до Івано-Франківського апеляційного суду через Коломийський міськрайонний суд Івано-Франківської області протягом тридцяти днів з часу його проголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.