Івано-Франківськ виділить 3,9 млн. гривень на інтерактивний музей зброї у Палаці Потоцьких

Івано-Франківська міська рада планує прийняти рішення «Про погодження співфінансування та витрат проєкту «Назад до наших спільних коренів». Відповідний проєкт рішення внесений в порядок денний сесії міської ради, яка запланована на 20 жовтня.

Йдеться про співфінансування грантового проєкту «Назад до наших спільних коренів», MIS-ETC 2 SOFT /2.1/133, що реалізується в рамках Спільної операційної програми Румунія-Україна 2014-2020.

Частка міської ради становить 319 тис. євро (близько 3,9 млн гривень). Загальна сума - 938 тис. євро.

Під час реалізації проєкту будуть проведені роботи з облаштування Музею зброї на території Палацу Потоцьких. Музей буде інтерактивним, наповнений спеціально розробленим програмним забезпеченням і сенсорними дошками. Особливу увагу буде приділено пропагуванню спільної матеріальної та нематеріальної культурної спадщини, для чого буде проведено два фестивалі культурного різноманіття у містах-партнерах – м. Ботошані (Румунія) та м. Івано-Франківськ (Україна), та створенню мережі із представників органів місцевого самоврядування, культурних установ, громадських організацій, що працюють у сфері культури, меншин, зацікавлених сторін, членів громади, засобів масової інформації, економічних агентів у сфері гостинності для обміну досвідом та спільної роботи під час проведення семінарів та конференцій.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.