На Коломийщині відкрили анотаційні дошки трьом бійцям

29 вересня в Корничі відкрили анотаційні дошки трьом захисникам України: Степану Тарабалці, Тарасу Греченюку та Олегу Боднаренку.

Пам’ятки про воїнів знаходяться на місцевій гімназії. Тепер вони будуть нагадувати всім про ціну, яку Україна платить за незалежність, – а це здоров’я та життя одних з найкращих українців.

Степан Тарабалка – Герой України, майор 114-ої бригади тактичної авіації Повітряних сил України. Від початку повномасштабного вторгнення виконав значну кількість бойових вильотів на МіГ-29, професійно ліквідовував ворожі літаки. Загинув 13 березня 2022 року у повітряному бою над Житомиром.

Тарас Греченюк – старший сержант Луганського прикордонного загону. Брав участь у бойових діях ще з 2014 року. З початку повномасштабного вторгнення також був на передовій боротьби. Загинув 9 березня 2022 року при виконанні бойового завдання.

Олег Боднаренко – механік-водій медичного відділення 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка. Був активним учасником Революції Гідності, у 2015 році мобілізувався до лав Збройних сил України. Брав участь у боях на першій лінії вогню, а також вивозив поранених захисників. 28 листопада 2017 року помер внаслідок хвороби, набутої під час перебування в зоні АТО.

«Степан Тарабалка, Тарас Греченюк та Олег Боднаренко є прикладом для кожного з нас і памʼятні дошки на стінах навчального закладу будуть кожного дня нагадувати нашій молоді, якою ціною нам дається незалежність, а їхній подвиг стане стимулом наполегливо працювати над собою. Вічна пам’ять воїнам!», - повідомив міський голова Богдан Станіславський.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.