В Івано-Франківську засудили бойовика «лнр», який воював проти України

Івано-Франківський міський суд виніс вирок уродженцю Луганщини, який вчинив державну зраду, а саме перехід на бік ворога в період збройного конфлікту.

У червні 2014 року, обвинувачений добровільно вступив на військову службу до незаконного збройного формування терористичної організації «лнр», де проходив службу на посаді стрілка комендантського взводу до 02.10.2014, після чого був звільнений у зв`язку із реформуванням вищевказаного батальйону.

У подальшому, 02.10.2015, продовжуючи реалізацію злочинного умислу вступив на службу до незаконного збройного формування терористичної організації «ЛНР» - т.зв. «народної міліції лнр», де був призначений на посаду стрілка 2-го відділення 2-го взводу 1-ї роти 1-го батальйону 2-ї мотострілецької бригади «народної міліції лнр», що підпорядковувалась т.зв. «луганському обласному військкомату лнр». У вказаному незаконному збройному формуванні брав участь до 02.10.2016.

12 квітня 2022 року, будучи прихильником збройної агресії російської федерації проти України та терористичної організації «ЛНР», надав добровільну згоду на проходження так званої «військової служби» у підрозділах незаконного збройного формування терористичної організації «лнр», створеного, підпорядкованого, керованого та фінансованого державою агресором - російською федерацією. Цього ж дня невстановленою особою за невстановлених обставин зараховано до списків особового складу 3-ої роти 1-го батальйону 4-ої мотострілецької бригади, на посаду «стрілок».

17 квітня 2022 року у складі 3-ої роти 1-го батальйону 4-ої мотострілецької бригади незаконного збройного формування «лнр» під час боєзіткнення із підрозділами ЗСУ отримав поранення. Після вказаного поранення впродовж 10 днів знаходився в поліклініці м. Стаханова, а в подальшому проходив реабілітацію за місцем проживання.

Надалі, продовжуючи реалізацію злочинного умислу, 09 червня 2022 року повернувся на попереднє місце служби, та у складі незаконного збройного формування - 3-ої роти 1-го батальйону 4-ої мотострілецької бригади незаконного збройного формування «лнр», з 09.06.2022 по 06.09.2022, брав участь у бойових діях проти ЗС України біля с. Донецьке, с. Врубівка, с. Збірне та с. Ниркове Луганської області. Був взятий в полон воїнами ЗСУ.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованих кримінальних правопорушень визнав повністю, підтвердив обставини вчинених кримінальних правопорушень відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Щиро розкаявся у вчиненому, усвідомив незаконність своїх дій, активно сприяв досудовому розслідуванню, просив призначити найм'якше покарання.

Суд визнав обвинуваченого винуватим та призначив остаточне покарання у вигляді позбавлення волі на строк п'ятнадцять років з конфіскацією всього майна та з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування на строк п'ятнадцять років.

Зарахувати в строк покарання, остаточно призначеного за сукупністю кримінальних правопорушень, частково відбуте ним покарання за попереднім вироком Першотравенського міського суду Дніпропетровської області від 15.02.2023 року до вступу цього вироку в законну силу.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.