У Коломиї відкрили анотаційні дошки Сергію Гашинському та Мирославу Васильчуку

14 вересня у Коломиї на фасаді філії №3 ліцею №4 імені Сергія Лисенка відкрили дві меморіальні дошки.

Вони присвячені пам'яті воїнів 10-ї окремої гірсько-штурмової бригади "Едельвейс" - Сергія Гашинського та Мирослава Васильчука. Обидва нагороджені посмертно орденом "За мужність" ІІІ ступеня.

Сергій Гашинський народився у Коломиї, де і навчався в школі №3, згодом в ПТУ-10. З 1993 по 1994 рік служив в Збройних Силах України. Після закінчення служби працював будівельником в різних країнах світу. З початком повномасштабного вторгнення повернувся із-за кордону і в червні 2022 року пішов в 10 окрему гірсько-штурмову бригаду "Едельвейс", був стрільцем кулеметного взводу. 3 жовтня 2022 року загинув у бою за Батьківщину з військовими формуваннями російської федерації в районі населеного пункту Білогорівка Бахмутського району Донецької області.

Мирослав Васильчук - уродженець Коломиї. Також навчався у школі №3 та у ПТУ №10. Працював на підприємствах Коломиї, виїжджав на роботу за кордон. Коли в 2014 році розпочалася АТО, допомагав чим міг військовим, возив допомогу на Донеччину та Луганщину. 27 лютого 2022 року повернувся в Україну з-за кордону, щоб захищати державу. Загинув вночі 25 березня 2022 року внаслідок артилерійського обстрілу у населеному пункті Кухарі Вишгородського району Київської області.

«Ми будемо берегти пам'ять про них та про кожного, хто загинув у боротьбі за Україну. Вічна пам'ять та вічна слава нашим захисникам», - повідомили в Коломийській міській раді.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.