Чоловік, який на Коломийщині вкрав телефон, отримав 5,5 років ув’язнення

Коломийський міськрайонний суд виніс вирок уродженцю Запорізької області, який вчинив крадіжку в умовах воєнного стану.

У ніч на 30.05.2023, перебуваючи у приміщенні квартири, обвинувачений шляхом вільного доступу викрав мобільний телефон вартістю 2 067 гривень, належний потерпілій, після чого місце вчинення кримінального правопорушення покинув, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, тим самим спричинивши матеріальну шкоду на вищезазначену суму.

У судовому засіданні обвинувачений вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини, викладені в обвинувальному акті. Пояснив, що в ніч на 30.05.2023 перебував у квартирі, де разом з потерпілою, її сином, з яким перебував у дружніх стосунках, відпочивали. Десь під ранок, коли вже всі лягли спати, він вирішив піти додому, при цьому побачивши мобільний телефон, належний потерпілій, забрав його з метою подальшого продажу, а тому на наступний день заклав його до ломбарду, отримавши 1300 гривень. Зазначив, що матеріальну шкоду потерпілій не відшкодував. Засвідчив ту обставину, що був обізнаний щодо введення на території України воєнного стану.

При призначенні покарання, суд враховує характер та ступінь тяжкості вчиненого кримінального правопорушення, особу винного, який на обліку у лікарів нарколога та психіатра не перебуває. Раніше притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення злочину проти власності, новий злочин вчинив під час іспитового строку, що свідчить про те, що належних висновків обвинувачений не зробив та продовжив вчинення протиправних дій. Завдану матеріальну шкоду потерпілій не відшкодував, відповідних заходів не вживав, проте потерпіла у своїй заяві зазначила про відсутність матеріальних претензій. Оскільки обвинувачений свою вину визнав в повному об'ємі, дав суду чіткі та послідовні показання, тому до обставин, що пом'якшують покарання суд відносить повне визнання свої вини останнім та сприяння у розкритті кримінального правопорушення. Обставин, що обтяжують покарання судом встановлено не було.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 185 КК України та призначив покарання у виді 5 (п'яти) років позбавлення волі. На підставі ч. 1 ст. 71 КК України до покарання призначеного за даним вироком частково приєднати не відбуте покарання за вироком Перечинського районного суду Закарпатської області від 20.01.2023 і за сукупністю вироків визначити остаточне покарання у виді позбавлення волі на строк 5 (п'ять) років 6 (шість) місяців.

Вирок суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення рішення судом апеляційної інстанції.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.