Киянин, який вкрав телефон у магазині в Івано-Франківську, отримав 5 років ув’язнення

Івано-Франківський міський суд виніс вирок жителю Києва, який вкрав з магазину мобільний телефон.

Зазначимо, що на момент скоєння злочину, обвинувачений вже мав непогашену судимість за крадіжку вироком Святошинського районного суду м. Києва від 23.05.2022.

5 квітня 2023 о 17:56 обвинувачений зайшов у магазин в центрі Івано-Франківська.

«Вважаючи, що за його діями ніхто з осіб, які б могли усвідомлювати факт протиправного заволодіння майном, не спостерігає, таємно викрав із виставкового стелажу магазину мобільний телефон вартістю 4519 грн без ПДВ, сховавши його до кишені своєї куртки, після чого з викраденим майном вийшов з магазину, не здійснивши оплату за вказаний товар. Після вчинення крадіжки покинув місце вчинення злочину, а викраденим майном розпорядився на власний розсуд, чим спричинив потерпілому майнову шкоду на вказану вище суму», - йдеться у вироку.

У судовому засіданні обвинувачений свою вину у вчиненні інкримінованого кримінального правопорушення визнав повністю, підтвердив обставини вчиненого кримінального правопорушення відповідно до викладеного в обвинувальному акті. Так, обвинувачений суду показав, що приїхав в Івано-Франківськ до знайомого. Через два дні після приїзду проходив у центрі міста попри магазин. Зайшов у цей магазин, побачив, що ніхто за ним не спостерігає, підійшов до виставкового стелажа, витягнув звідти телефон зеленого кольору, викрав його і пішов з магазину. Викрадений телефон здав одразу після крадіжки у ломбард у центрі міста за 3000 грн, просив здати незнайомця на його ім'я, за що дав йому 300 грн. Наступного дня був затриманий на вокзалі, коли намагався поїхати до Києва, був у тому одязі, що й на момент крадіжки. Щиро розкаявся у вчиненому, просив суворо не карати, сприяв досудовому розслідуванню, повідомляючи усі обставини справи.

Суд визнав обвинуваченого винуватим у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.185 КК України, та призначив йому покарання - позбавлення волі на строк п'ять років. На підставі ст.71 КК України шляхом часткового приєднання невідбутого покарання за попереднім вироком Святошинського районного суду м. Києва від 23.05.2022 до призначеного покарання, остаточно визначив йому покарання за сукупністю вироків - позбавлення волі на строк п'ять років один місяць.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. Вирок може бути оскаржено шляхом подачі апеляційної скарги до Івано-Франківського апеляційного суду через Івано-Франківський міський суд протягом тридцяти днів з дня його оголошення.

Автор - Василь Мороз

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.