Науковиця ІФНМУ взяла участь у міжнародному конгресі у Шотландії

На початку червня у Шотландії (Сполучене Королівство Великобританії) відбувся щорічний конгрес «ЄВРОАНЕСТЕЗІЯ 2023», на якому Україну представила молода науковиця з Івано-Франківська - Марта Гриньовська.

Науковий проєкт асистентки кафедри анестезіології та інтенсивної терапії ІФНМУ Марти Гриньовської відібрали для доповіді на конгресі Європейського товариства анестезіології та інтенсивної терапії «Євроанестезія 2023», що проходив у м.Глазго (Шотландія). Це найпрестижніший захід в галузі анестезіології, що об'єднав науковців з понад 100 країн світу. Усього – 4 100 учасників.

Свою доповідь Марта присвятила колегам-медикам, які сьогодні знаходяться на передовій і не мають можливості взяти участь в професійному заході.

«Радість і гордість від того, що українська наука може бути представлена на одному рівні з європейськими проєктами трохи затьмарена тим фактом, що деякі колеги позбавлені такої можливості, бо саме зараз знаходяться на передовій, де рятують життя українським воїнам та цивільним. Бути тут - це привілей і це шалено мотивує викладатись на всі сто відсотків», - каже Марта.

Варто зазначити, що доповідь викликала чимале зацікавлення з боку наукової анестезіологічної спільноти. Обговорення у форматі запитань та відповідей від журі та аудиторії тривало 25 хвилин замість запланованих п'ять. Ознайомитись з науковим доробком можна вже у червневому випуску журналу EJA (European Journal of Anaesthesia).

Після виступу доповідачів запросили на гала вечерю у старовинній бібліотеці королівського коледжу лікарів Royal College of Physicians and Surgeons, який був заснований у 1599 році.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.