В Івано-Франківську відкрили барельєф лікареві Володимиру Романчуку

На подвір'ї Прикарпатського обласного клінічного онкологічного центру відкрили та освятили барельєф заслуженому лікарю України, керівнику цього закладу у 1991-2022 рр., онкохірургу Володимиру Романчуку.

На освяченні композиції були присутні директор департаменту охорони здоров’я Ігор Дмитренко, голова комісії обласної ради з питань охорони здоров'я та соціальної політики Івано-Франківської обласної ради Андрій Яворський, рідні, друзі та колеги покійного Володимира Романчука.

«Минуло вже майже півроку як від нас пішов мудрий наставник, добрий порадник, висококваліфікований онколог та щирий друг - зазначив керівник ДОЗ ОДА. - Ця людина зуміла поєднати в собі найкращі людські якості, керівні здібності та лікарську гуманність і людяність. - Володимира Романовича знали і поважали не тільки на теренах Прикарпаття, а й в інших куточках України. І світла пам'ять про цю людину з великої букви завжди житиме і в наших серцях» - запевнив Ігор Дмитренко.

Після себе знаний онколог залишив не тільки світлі спогади, але й неоціненний внесок у розвиток онкологічної служби не лише Прикарпаття, а й України в цілому. Позаяк він був відомий своїми новаторськими підходами та методиками до діагностики і лікування хворих онкологічного профілю.

Варто зазначити, що серед високих досягнень Володимира Романчука: звання «Заслужений лікар України» ( 2005 р.), медаль «За заслуги перед Прикарпаттям» (2015 р.). А у 2016 році його визнали лауреатом Всеукраїнської відзнаки «Головний лікар року – 2016».

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.