У Яремчі легалізують приватизацію земель Карпатського НПП

Після численних консультацій із юристами та фірмою-підрядником, міський голова Яремчі Андрій Мироняк узгодив чіткий план дій, який на першому етапі передбачає виправлення помилок в обмірах. Про це повідомили у Яремчанській міській раді.

«З метою усунення помилок у земельній документації (близько 80 в Яремчі та орієнтовно 12 в Микуличині) Яремчанська міська рада звернулася з листом до директора КНПП Степана Гошовського щодо вжиття необхідних заходів, а саме: - видати наказ КНПП про розроблення технічної документації з землеустрою щодо встановлення (відновлення) меж земельних ділянок на місцевості на земельні ділянки КНПП; у наказі мають бути вказані виявлені помилки у визначенні площ та/або меж земельних ділянок внаслідок перенесення інформації про земельні ділянки з Держреєстру земель до Державного земельного кадастру; - укласти договір на розроблення технічної документації з фірмою-підрядником. На основі вказаних документів розробник документації зможе внести зміни та виправити виявлені помилки. Сподіваємося на активну позицію керівництва Парку та якнайшвидше відновлення порушених прав міської ради та громадян на користування власними земельними ділянками», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що у квітні 2023 року відбулись громадські слухання, на яких вирішили розмежувати землі Карпатського НПП з приватними ділянками.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.