СБУ заочно оголосила підозру колаборанту із Запорізької області

Слідчі СБУ повідомили про підозру в колабораціонізмі колишньому заступнику голови Василівської районної державної адміністрації Запорізької області.

Йдеться про 39-річного місцевого мешканця, який до призначення у Василівський район понад рік працював заступником голови Михайлівської РДА на Запоріжжі.

Після повномасштабного вторгнення екс-посадовець почав працювати на загарбників у якості антиукраїнського пропагандиста.

«СБУ встановила, щопід час організації та проведення незаконного референдуму фігурант вів активну проросійську пропагандистську діяльність на підтримку окупаційної влади, встановленої російськими збройними формуваннями. При цьому він спирався на власний вплив та авторитет, пов’язаний із колишніми посадами. Зокрема, колаборант агітував підприємців, фермерів та місцевих жителів брати участь у псевдореферендумі про приєднання окупованих територій до складу держави-агресора. А після проведення фейкового плебісциту записав відеозвернення, в якому назвав незаконне рішення про приєднання до рф «багатовіковою мрією українського народу», - повідомили в пресцентрі СБУ в Івано-Франківській області.

Крім того, колаборант брав участь у численних зустрічах та зібраннях, зокрема, т.зв. «круглому столі», де під часпсевдоісторичної доповіді про героїзм навів військаросійських загарбників як приклад героїв.

Слідчі СБУ оголосили колаборанту про підозру за двома статтями Кримінального кодексу (колабораційна діяльність; виправдовування, визнання правомірною, запереченнязбройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників).

Розслідування проводили співробітники СБУ в Івано-Франківську за процесуального керівництва Івано-Франківської обласної прокуратури.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.