Франківка Надія Кобецька призначена до складу Вищої кваліфікаційної комісії суддів України

Вища рада правосуддя 1 червня 2023 року призначила повноважний склад Вищої кваліфікаційної комісії суддів України та розблокувала роботу ключового органу з формування суддівського корпусу. Це дозволить проводити добір суддів на понад дві тисячі вакантних посад, а також завершити кваліфікаційне оцінювання суддів. Про це повідомили в Науково-юридичному інституті ПНУ.

Формування ВККС є однією з головних цілей, визначених Президентом України у Стратегії розвитку системи правосуддя та конституційного судочинства на 2021 – 2023 роки. Адже від цього рішення залежить збереження Україною статусу країни кандидата на вступ до ЄС та успіх подальших перемовин щодо повноправного членства України в Європейському Союзі.

Відновлення роботи ВККСУ є однією з семи рекомендацій Європейської Комісії щодо заявки України на членство в Європейському Союзі. Конкурс з добору кандидатів на посади членів Вищої кваліфікаційної комісії суддів України розпочався 4 лютого 2022 року, був призупинений через російську військову агресію і поновлений з 15 липня 2022 року. У конкурсі брали участь понад 300 правників, до другого етапу – співбесід – було запрошено 64 кандидати. За результатами другого етапу 15 березня 2023 року було сформовано перелік із 32 переможців.

Після цього Вища рада правосуддя провела співбесіди з переможцями конкурсу і за їх результатами призначила 16 членів ВККСУ.

В їх число увійшла докторка юридичних наук, професорка Надія Романівна Кобецька.

Приєднуйтесь до нашого каналу в Телеграмі та сторінки у Фейсбуці, щоб дізнаватись про найважливіші новини.